Karlskronas sjuksköterskestudenter samlas för bättre ingångslöner

Även sjuksköterskestudenterna på Blekinge Tekniska Högskola, BTH, ansluter sig till löneupproret som pågår bland sjuksköterskestudenter runt om i landet. På måndag håller de möte vid högskolan i Karlskrona. (UPPDATERAD 30/3 KL 15.20)

Den senaste tidens 24 000-kronorsuppror har fått stort genomslag i medierna och knoppar av sig i realtid. Näst på tur att protestera mot det rådande löneläget är sjuksköterskestudenterna på Blekinge Tekniska Högskola, BTH, i Karlskrona.

– Vi vill ha en öppen dialog och visa att vi inte accepterar lägre lön än 24 000 kronor, säger Johan Dahlström som går sin femte termin på sjuksköterskeprogrammet och är en av dem som engagerat sig i frågan.

Minst 40 kommer 

Klockan fem på måndagseftermiddagen ska studenterna genomföra ett möte vid högskolan dit de bjudit in sjuksköterskestudenter, yrkesverksamma sjuksköterskor, Vårdförbundet, skolrepresentanter och landstingspolitiker.

En Facebook-sida i frågan startades för ungefär en vecka sedan och har redan fått drygt 460 medlemmar, av dem har 40 anmält sin närvaro på måndag.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida