Kenth Nauclér slutar som förhandlingschef

Efter fem år som förhandlingschef slutar Kenth Nauclér på Vårdförbundet SHSTF den 1 april.

– Jag har som förtroendevald och som tjänsteman varit med om alla avtalsrörelser sedan förbundet bildades 1976 och känner att jag nu bör prova på något annat, säger han.
Det är inget hastigt beslut utan något han gått och funderat över en längre tid. Att beslutet kom nu beror på att det är en lämplig tidpunkt, säger han.

– Vårdförbundet SHSTF har ett femårigt löneavtal till och med 1999 och har nu klarat av de första lokala förhandlingarna. Den som kommer efter mig får därmed tid och möjlighet att i lugn och ro sätta sig in i jobbet innan det är dags för nya löneförhandlingar. Dessutom förbereds på förbundets centrala kansli en omorganisation och då tycker jag att det passar bra att sluta innan den genomförs.

Kenth Nauclérs fackliga bana började i hemlänet Dalarna. 1978–82 var han ordförande i länsavdelningen och 1980–84 suppleant i förbundsstyrelsen. 1984 anställdes han på centrala kansliets fackliga utbildningssektion. Sedan var han förhandlings-ombudsman och biträdande chef på den dåvarande personalavdelningen innan han blev förhandlingschef 1992.

Vad ska han göra efter den 1 april?

– Det är ännu inte klart. Jag har ett par olika alternativ som jag funderar över, säger Kenth Nauclér.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida