Kommunal håller med om stukturförändringar

13 januari 1997

– Vi är överens om att strukturförändringar behövs, men inte hur de ska genomföras. Det säger Vårdförbundet SHSTFs ordförande Eva Fernvall efter mötet med Kommunals ordförande Ylva Thörn om striden i Gävleborg.

Striden i Gävleborg inleddes när Vårdförbundet SHSTFs avdelning i en debattartikel kritiserade det landstingsbeslut som innebär att relationerna mellan personalgrupperna inte ska förändras. I artikeln skrev den lokala avdelningen att beslutet innebär att landstinget prioriterar sysselsättningen på bekostnad av nödvändiga strukturförändringar och kompetensutveckling.

Striden hamnade också på central nivå i Stockholm. Kommunals förbundsordförande Ylva Thörn krävde nämligen att Vårdförbundet SHSTFs centrala ledning i Stockholm skulle ta avstånd från den lokala avdelningens uttalande, något som Eva Fernvall inte gjorde. Eva Fernvall vidhöll förbundets uppfattning vid det möte som hon hade med Ylva Thörn i början av december.

– Trots att jag framhöll att  den lokala avdelningen i Gävleborg aldrig sagt att undersköterskorna skulle försvinna, var det omöjligt att få Kommunals ledning att frångå den tolkningen, berättar hon efter mötet.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida