Kost

7 januari 2002

Riksförbundet för mag- och tarmsjuka
Karin G Fransson (projektledare)
Titel Näring & njutning. Mat för ömtåliga magar.
137 sidor
Förlag ICA bokförlag 2001
Cirkapris 265 kronor
ISBN91-534-2208-2

En kokbok bestående av recept lämpliga för ömtåliga magar. Det är en av flera delar i ett projekt om mat och näring som Riksförbundet för mag- och tarmsjuka har genomfört. I kokboken presenteras fettsnåla recept på allt från drinken till desserten. Antal kalorier samt fett- och fibermängd redovisas. Förslag ges på de i recepten borttagna ingredienser som kan orsaka magbesvär, exempelvis lök och bönor, som kan läggas till. I de fall recepten kommer från medlemmar i riksförbundet finns namnet på upphovsmannen – eller kvinnan – med. Det är en tilltalande kokbok med vackra bilder som säkert kan inspirera till matlagning som är snäll för magen.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida