»Lagom att avgå nu«

Kerstin Sjöström, ordförande i Västernorrland, har lämnat alla sina fackliga förtroendemannauppdrag för att bli ombudsman.

28 februari 2003

När Kerstin Sjöström den 27 februari stängde dörren till expeditionen i Sundsvall för att gå till årsmötet var det sista gången hon gjorde det som ordförande. 

Men bara en dryg månad senare, den 7 april, öppnar hon den igen, nu som ombudsman i Västernorrland och Jämtland/Härjedalen.

Varför bli ombudsman?

? När jag lämnar ordförandeskapet känns det spännande att i stället kunna hjälpa och stötta den nya avdelningsstyrelsen.

Kerstin Sjöström har bakom sig en lång facklig karriär på olika nivåer inom förbundet: sektionsordförande i Sollefteå i slutet av 80-talet, vice ordförande i avdelningen i Västernorrland och sedan 1994 ordförande. I förbundsstyrelsen kom hon in 1997 och hon valdes om så sent som på kongressen i maj förra året.

? Det känns lagom att avgå nu. Nio år som ordförande är rätt länge.

Hon tycker att åren som förtroendevald varit lärorika.

? Jag har fått möjlighet att vara med i många olika sammanhang och se hur Vårdförbundet mer och mer etablerat sig som en röst för hälso- och sjukvården. Som förtroendevald har jag fått lyssna på och lära mig nya saker som jag aldrig kunnat göra som anställd i verksamheten, säger hon.

Kerstin Sjöström efterträder Stig Wallin som efter 25 år som ombudsman går i pension i sommar.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida