Innovatörerna

Lugnare väntetid på barnakuten – mitt i ”havet”

Lugnare väntetid på barnakuten – mitt i ”havet”
Appen Bubbelbox får fiskar att dyka upp i väntrummet på Sachsska barn- och ungdomsakuten i Stockholm. De simmar runt innovatören och specialistsjuksköterskan Anna Löwbeer Wester, som har projektlett "Tryggare barn på akuten". Foto: Anders G Warne

Färgglada fiskar och tydlig information om vårdprocessen både digitalt och på papper. På Sachsskas barnakutmottagning har ett prisbelönt innovationsarbete gett goda resultat - tryggare patienter och bättre arbetsmiljö.

Vi befinner oss mitt i havet. På Sahsskas barnakut i Stockholm simmar det omkring många färgglada fiskar. Med ett klick på mobilskärmen kan även en undervattensväxt planteras var som helst. Mitt ibland alla havsvarelser dyker specialistsjuksköterskan och enhetsledaren Anna Löwbeer Wester upp med ett leende, även hon med mobilen i högsta hugg. Hon visar hur appen Bubblebox fungerar och berättar att hon till och med har fått en butter tonåring att bli mer tillgänglig med hjälp av fiskarna.

– Det var en patient som hade hoodien nerdragen över huvudet. Jag sa att hon bara kunde titta på den här översta qr-koden med mobilen, om hon ville. Och hon tyckte fiskarna var jättecoola.

Tydliga färger och symboler

Att titta på fiskar genom den så kallade AR-appen (augmented reality) är bara en liten del av allt prisbelönt innovationsarbete som Anna Löwbeer Wester har projektlett de senaste åren. Med hjälp av tydliga färger och symboler får barnen och föräldrar också veta hur prioriterade just deras ärende är på akutmottagningen, och får en förklaring till tiden de behöver vänta.

Innovatörerna

Vården är under ständig utveckling. Inte sällan kommer idéerna från personalen själva, som på nära håll har sett vad som skulle kunna förbättras.

I en serie artiklar under sommaren skriver Vårdfokus om några innovatörer, som har hittat nyskapande lösningar för att göra arbetet lättare och vården bättre för patienterna.

Läs och låt dig inspireras – kanske är det du som sitter på nästa strålande idé?

På stora digitala skärmar rullar information om väntetider och vårdprocessen i samtliga väntrum, och snart även i alla undersökningsrum. Här finns också broschyrer med lättillgänglig information på elva språk.

Med start år 2018 har allt detta gjort barnakuten till en tryggare och lugnare plats för både patienter och personal. Anna Löwbeer Wester lyfter ner en broschyr på arabiska från ett ställ och säger:

– Allt har utgått från patienterna själva – vilket jag tror har varit lyckat. Vi insåg att hela processen på mottagningen har varit jättetydlig för oss, men faktiskt inte för patienterna. Vi har ibland glömt bort att fråga dem.

Positivt för arbetsmiljön

Patienternas vanligaste frågor får nu snabbare ett svar. Om inte triagesjuksköterskan hinner med att ge dem informationen om deras prioritetsgrad, får de reda på det av någon annan i teamet inom kort.

Bakom specialistsjuksköterskan Anna Löwbeer Wester syns bilden med priorteringsordningen. Alla patienter får tidigt veta vilken grupp de tillhör och hur allvarlig deras tillstånd bedöms.
Bakom specialistsjuksköterskan Anna Löwbeer Wester syns bilden med priorteringsordningen. Alla patienter får tidigt veta vilken grupp de tillhör och hur allvarlig deras tillstånd bedöms. Foto: Enikö Arnell-Szurkos

– I början fanns det en viss oro bland personalen. Vad skulle patienterna säga om de fick reda på att de var i en lägre prioritetsgrupp? Skulle de bli arga? Men det har varit överväldigande positivt resultat. De få som blir irriterade över att de behöver vänta, hade nog blivit det ändå.

Anna Löwbeer Wester berättar att projektet har fått flera positiva effekter på personalens arbetsmiljö också. Både anhöriga och barnen har en lugnare väntetid.

– Personalen får mycket färre onödiga frågor. De kan fokusera mer på att ta hand om barnen som behöver vård.

Vilka tror du är framgångsfaktorerna för ert arbete?

– Att vi tidigt har skapat en projektgrupp där många yrkeskategorier varit representerade – sekreterare, läkare, undersköterskor, lekterapeuter, externa tjänstedesigners, innovation-SÖS och it. Vi har också stöd av våra chefer, och all personal har under arbetets gång fått möjlighet att testa informationsmaterialet och utvärdera arbetet.

Om ”Tryggare barn på akuten”

Detta har Sachsska barn- och ungdomsakuten gjort för en tryggare mottagning:

Det här kortet finns i väntrummen på Sachsska barn- och ungdomsakuten i Stockholm. Med hjälp av QR-koder kan patienterna komma både till väntrummet fyllt av fiskar, men också till informationsfilmer och annat skoj.
Det här kortet finns i väntrummen på Sachsska barn- och ungdomsakuten i Stockholm. Med hjälp av QR-koder kan patienterna komma både till väntrummet fyllt av fiskar, men också till informationsfilmer och annat skoj.
  • Tydlig information till patienterna om vilken prioriteringsgrupp de tillhör samt vårdprocessen. Både digital och analog information, broschyrer på elva språk.
  • Digital information för barn med länkar till olika filmer om vårdprocessen.
  • Appen Bubbelbox med fiskar, samt en färgglad miljö på temat hav på hela mottagningen, för att få en roligare väntetid.

Nyfikenhet och studiebesök

Sachsskas metoder har också fått en stor spridning till andra barn- och vuxenakutmottagningar runt om i landet, berättar Anna Löwbeer Wester. Till och med ett djursjukhus har varit på studiebesök.

– Goda innovationer och exempel är till för att spridas. Det är flera som har tagit vårt material och bara anpassat det lite till sin egen verksamhet. Det tycker vi bara är jätteroligt!

Vad händer hos er nu?

– Vi kommer att fortsätta att utveckla projektet under hösten, vilket är mycket spännande. Vi ska bland annat förbättra för de patienter som ska till röntgen att på ett bra och roligare vis hitta dit. Vi arbetar tillsammans med ett tjänstedesignföretag och vi tittar tillsammans på digitala lösningar och AR igen.

Om Anna Löwbeer Wester

Jobbar som: Specialistsjuksköterska barn och ungdom, enhetsledare.

Arbetsplats: Barnakuten på Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, SÖS, Stockholm.

Innovationen: ”Tryggare barn på barnakuten” - ett innovationsprojekt som startade 2018 och pågår än.

Favoritinnovation: "Inom vården skulle jag säga när vi gick över från pappersjournal till datajournal. Privat måste det bli när jag var liten och min kompis hade fått en popcornmaskin - älskar popcorn!"

Dröminnovation: Botemedel mot all cancer.

Favoritpryl: "Min mobil. Tråkigt att behöva välja det, men jag älskar fotografering och jag har en jättefin mobil nu med en bra kamera.”

Tips till andra innovatörer: "Dela med dig av din idé, bolla med andra och skapa nätverk med andra engagerade personer. Ta gärna in några ”utifrån” till projektgruppen, man blir ofta lite hemmablind. Våga även fråga gruppen som innovationen är till för."

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida