Matlagning
Författare Erik Lallerstedt
Titel Eriks bok om mat & människor
146 sidor
Förlag Fischer & Co 1996.
Cirkapris 522 kronor
ISBN 91-7054-784-X
Erik Lallerstedt äger och driver krogen Eriks i Gamla stan i Stockholm. Han har också medverkat i olika tidningar och även i radio för att berätta om mat. Och annat, som han även gör i den här boken. Här kan vi följa Erik och hans närmaste ut till sommarstället i Stockholms skärgård och i den egna ägandes båten Måsen lika väl som runt om i världen. Men det är inte kåserierna som gör boken läsvärd, det är de många smaskiga recepten. Som inte behöver vara så märkvärdiga och ändå smakfulla. Till exempel Lallerstedtaren, som består av fyra rensade böcklingar, två kokta, kalla potatisar, en hackad sauterad lök vilket blandas med ett ägg och en deciliter grädde och formas till biffar som stekes i ej alltför varm panna.