Med nya webben blir det tydligare

Med nya webben blir det tydligare

Nu blir Vårdförbundets kommunikation tydligare och öppnare. Du får fler möjligheter att påverka och delta i diskussioner — inte minst på vår nya webbplats.

I dagarna lanseras Vårdförbundets nya webbplats. När vi byggt den nya webben har vi utgått från ledorden öppenhet, delaktighet och medlemsnytta. Därför finns flera nya funktioner och möjligheter att kommunicera och nätverka. Målsättningen är att webben ska bli en kollegial mötesplats på nätet.

I vår community på den nya webben kan alla medlemmar vara med. Där kan du till exempel skapa egna diskussionsgrupper. Det blir helt enkelt som ”ett eget Facebook”, men med den skillnaden att du vet att alla som är där är medlemmar i Vårdförbundet, med liknande intressen och frågeställningar som du själv har. Vi vill bidra till dialog och ett större erfarenhetsutbyte kring det som är viktigt för dig i din yrkesutövning, både när det gäller villkoren och professionen.?

Du hittar dessutom dagsaktuella nyheter från Vårdfokus-redaktionen (f d Vårdfacket) på webben och Vårdförbundets kommentarer kring angelägna händelser. Där finns uppdaterade texter kring vår politik och tydlig information om det stöd och den service som ingår i medlemskapet. Genom att presentera verksamheten på ett mer transparent sätt hoppas vi att det ska bli enklare att se ”den röda tråden” i Vårdförbundets arbete för de allra bästa villkoren, en stark professionsutveckling och en god och säker vård.?

På vår nya webbplats finns en helt ny funktion för lönestatistik. Där kan du enkelt jämföra din egen lön med kolleger över hela landet. Det kommer att vara ett viktigt verktyg för oss i vårt gemensamma arbete med uppvärderingen av vår kunskap. Lönestatistiken för 2009 visar ett något bättre löneläge än tidigare, men vi är långt ifrån nöjda. ??

Om ett par veckor avgår Vårdtåget från Eslövs station. Det ska bli jättekul att få träffa så många medlemmar på vår väg genom Sverige! Vårdtåget blir en häftig upplevelse för alla som deltar, med spännande och utvecklande seminarier och föreläsningar. Men det är dessutom ett gott tillfälle att ha kul tillsammans med kollegerna. Vi ses snart på en tågstation nära dig, och så klart på den nya webbplatsen!

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida