covid-19

Ny sajt samlar vårdens kunskap om covid-19

Ny sajt samlar vårdens kunskap om covid-19
Utanför akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Lund har två tält satts upp för att kunna bedöma patienter i utomhusmiljö. Foto: Johan Nilsson/TT.

Svensk förening för akutsjukvård har startat en sajt med information kring covid-19 för sjukvårdspersonal. Här finns information om bland annat skyddsutrustning, hygienrutiner, riskgrupper och läkemedel.

Tanken är att samla information så att sjukhus och akutmottagningar ska kunna inspireras och lära av varandra, skriver Läkartidningen.

? Sverige ligger i olika nivåer när det kommer till smitta och alla är olika förberedda. Då tänkte vi: ”Varför uppfinna hjulet för varje akutmottagning?” I stället lägger vi upp allting på sajten så kan folk inspireras av varandra och ligga steget före, säger Arin Malkomian, ordförande för Swesem, Svensk förening för akutsjukvård, till Läkartidningen.

Nya riktlinjer för HLR

Sajten ska informera om och ge svar på vanliga frågor om allt som rör vården av patienter med covid-19. Förutom skyddsutrustning, hygienrutiener, riskgrupper och läkemedel finns även HLR-rådets nya rekommendationer om hjärt-lungräddning vid covid-19. Det finns också en sammanfattande sjukdomsöversikt och bakgrundsinformation om covid-19.

Landets akutmottagningar har fått ställa om och hitta nya arbetssätt och även information om det finns samlat här. Det handlar till exempel om handlingsplaner, skyltar som sätts upp, hur man arbetar med slussar, tält och triage.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida