Nya styrelseledamöter föreslagna

4 oktober 1999

Anna-Karin Eklund och Ulrica Peterström  blir nya ledamöter i förbundsstyrelsen om kongressen följer valberedningens förslag.

Två ledamöter, båda invalda 1997, lämnar förbundsstyrelsen nu i november. Åsa Andersson, Stockholm, har fått en ny tjänst på Svensk sjuksköterskeförening, ssf, och Carina Göthlin, tidigare Älvsborg, har fått en ny tjänst hos arbetsgivaren i Västra Götaland. De bör nu ersättas av Anna-Karin Eklund, Gävleborg, och Ulrica Peterström, Västra Götaland, anser valberedningen. Dessa blir då ledamöter till i maj 2002, under förutsättning att novemberkongressen säger ja till Stockholmsavdelningens motionsförslag att flytta kongressmötet från hösten till våren. (Förbundets första kongresser 1977, 1980 och 1983 hölls på våren, men från och med 1986 har det varit höstsessioner.) Egentligen är den nuvarande förbundsstyrelsen vald till hösten 2001 men ett beslut om flyttning skulle innebära att mandatet förlängs ett halvår.

Anna-Karin Eklund är sedan några år ordförande i den lokala avdelningen i Gävleborg och var dessförinnan bland annat vice ordförande. Hon är bosatt i Norrala.

Ulrica Peterström är från Uddevalla, klubbordförande inom nu-sjukvården och ledamot i styrelsen för Västra Götaland.

Ytterligare fyra hade nominerats: Åsa Berglund, Stockholm, Monica Hansson, Halland, Eva Kant, Haninge (Riksavdelningen) och Agneta Wiberg, Uppsala.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida