Nya Vårdfokus är här

Nya Vårdfokus är här
Omslaget till nya Vårdfokus.

Från onsdag den 3 april landar en nyvässad Vårdfokus i medlemmarnas och prenumeranternas brevlådor. Med er läsares önskemål framför ögonen har vi förnyat både form och innehåll. Se också vårt bildspel om framtagandet av den nya tidningen här på webben.

3 april 2013

När vi på redaktionen började resan mot nya Vårdfokus startade vi med att lusläsa vår senaste läsarundersökning för att ta reda på vad vi kunde förbättra.

Det är professionella yrkesutövare som läser Vårdfokus. Som en röd tråd i läsarundersökningen löper suget efter kunskap. Ni vill veta vad som är senaste nytt för era yrken och det hoppas jag att vi kan bidra med på ett ännu bättre sätt i nya Vårdfokus.

Vardagsnära är en ny vinjett där vi berättar om arbetssätt som ligger i framkant. I den nya tidningen kan du läsa om vårdboendet Midskogen 1 i Luleå som medvetet arbetar för att undvika tvångsåtgärder i arbetet med dementa. Dessutom – hur kan vården skydda sig mot vinterkräksjukan? Det räcker inte med vanlig tvättsprit för att rå på de elaka norovirusen.

På de olika yrkessidorna fortsätter vår rapportering som tidigare. Och ni studerande får egna sidor i varje nummer!

Vårdfokus teman tillhör det mest uppskattade i tidningen. Självfallet kan ni läsa dem även i fortsättningen, men nu i vartannat nummer för att redaktionen ska hinna lägga ner ännu mer tid på research, faktakoll och utformning. Först ut – tema om stick-och skärskador med fakta och checklista.

Enskilda medlemmars berättelser vet vi också att ni läsare önskar. Läs om Anna Granström som anklagades för dataintrång och hennes resa mot upprättelse.

Arbetsmiljö, löner och arbetstider är stora frågor i en facklig tidning. Här bevakar och fördjupar vi som tidigare i nyhetsflödet. I aprilnumret handlar det förstås bland annat om biva-striden i Lund.

I vår läsarundersökning kunde vi också se att ni vill ha en lite mer påkostad tidning med ”rygg” som går att spara i en tidskriftssamlare. Varsågod! Med Vårdfokus nya form och papperskvalité hoppas vi att tidningens livslängd ökar.

Till sist – i alla våra läsarundersökningar genom åren har alltid korsord stått högt på önskelistan. Nu är det här. Ta del av lite hälsosam hjärngympa!

Iréne Wanland

Chefredaktör

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida