Sommaren 2018

Op-personalen i Falun välkomnar kolleger med galen grod-dans

Vad gör man inte för att välkomna kolleger som haft semester tillbaka till jobbet. På operationsenheten i Falun gör de det genom att dansa som galna små grodor, i en video som snabbt spridit sig i sociala medier.

Filmen börjar med att narkossjuksköterskan Jenny Wahrén med nyspritade händer sätter i gång och viftar med höfterna fram och tillbaka i op-korridoren. Sen dröjer det bara några sekunder innan hela operationsavdelningens personal dyker upp bakom hörnet och ansluter sig till den nya flugan på nätet: crazy frog dance.

– De andra var lite tveksamma först. Men sen gick vi ”all in”, allihopa, säger Jenny som tillsammans med kollegan Gun Wiberg fick idén när de satt och spånade om vad de kunde göra för roligt för kollegerna när de kom tillbaka från semestern.

Först lade en av arbetskamraterna ut videon på Facebook. Plötsligt ville landstinget vara med på ett hörn, sen spreds filmen som ett virus genom cyberrymden.

– Det blev betydligt större än vad vi hade tänkt. Den lär ha spridits till hundratusentals människor via olika sociala medier, säger Jenny och skrattar.

Att döma av alla positiva kommentarer på Facebook lär samtliga hemvändare från semestern vid det här laget ha tagit del av den jobbinspirerande videon.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida