Östersund: Vårdförbundet säger upp omstridd arbetstidsmodell

Östersund: Vårdförbundet säger upp omstridd arbetstidsmodell
Kristna Fluur Hedman, avdelningsordförande för Vårdförbundet Jämtland. Foto: Ulf Huett

Missnöjet med scheman och arbetstider på sjukhuset i Östersund är så stort att Vårdförbundet valt att säga upp arbetstidsmodellen.

2 december 2011

– Vi har gjort en utvärdering, arbetsgivaren bland cheferna och vi bland medlemmarna, och det finns ett stort missnöje med att man får byta mycket turer, får låg ersättning och för lite återhämtning, säger Kristna Fluur Hedman, avdelningsordförande för Vårdförbundet Jämtland.

Vill inte vänta

Landstinget håller med Vårdförbundet om att framför allt tiden för återhämtning är ett problem i arbetstidsmodellen, som gällt på sjukhuset i Östersund sedan förra sommaren. Parterna var överens om att inleda diskussioner om förbättringar. Men när arbetsgivaren ville boka in ett första möte i slutet av mars nästa år fick Kristna Fluur Hedman och hennes kolleger nog.

– Landstinget är mitt i en omorganisation, vi förstår att det tar mycket tid. Men återhämtning är en fråga som måste prioriteras högt. Börjar vi arbeta med detta i slutet av mars kommer vi inte att kunna sjösätta en ny modell förrän tidigast efter sommaren. Det är för sent, säger hon.

Överraskad personalchef

I sin reaktion på Vårdförbundets agerande använder landstingets personalchef Björn Ahlnäs ord som ”tråkigt” och ”överraskande”.

– Det känns tråkigt att kanske tvingas återgå till traditionella scheman när vi var på god väg att få till ett bra system med våra lokala arbetstidsmodeller, säger han i ett pressmeddelande.

Kortare arbetstider

Kristina Fluur Hedman tror inte att traditionella scheman är ett realistiskt alternativ eftersom de av Vårdförbundets medlemmar som berörs av arbetstidsmodellen numera jobbar dag, kväll, helg och natt och delar upp sina tjänster mellan olika avdelningar och mottagningar. Första linjens chefer har också uttryckt att de hellre vill ha så kallade tvättstugescheman, berättar hon.

Om ni får till diskussioner om en ny arbetstidsmodell, vad är det då ni vill ha?

– Vi är intresserade av kortare veckoarbetstid, speciellt för dem som jobbar obekväma tider. Ansvaret och arbetet är så krävande i dag och man tjänstgör både dag och natt. Då måste man ha rejälare återhämtningstider. Som det är nu sliter man ut personalen.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida