Partiledarna debatterar EMU

Årets TCO-kongress innehåller bland annat en partiledardebatt om EMU direktsänd i tv och 60 seminarier i de mest skilda ämnen.

När partiledarna går upp på scenen är kampanjerna inför EMU-folkomröstningen i september förmodligen i full gång. På det sättet blir den tv-sända debatten inte någonting bara för TCO-förbundens representanter utan även för oss alla.

Och det är litet av syftet. Årets TCO-kongress den 3-5 juni på Norra Latin vid Norra Bantorget i Stockholm ska, hoppas förbundsledningen, locka inte bara de fackligt engagerade utan även vanliga TCO-medlemmar. För att göra programmet attraktivt kommer det därför att hållas 60 seminarier i de mest skilda ämnen, inte bara om TCO och de olika TCO-förbunden. Där finns till exempel ”Kärlek på jobbet” med tidningen Amelias chefredaktör Amelia Adamo, ”Att göra sand av guld – bokslut över näringslivets 90-tal”, ”Att välja glädje i arbetslivet” med Kay Pollack samt ”I tid och otid – hemma och på jobbet” med Bodil Jönsson.

Vårdförbundet kommer att stå för två seminarier. Dels ”Kommunikation med modern teknik – medlemmen i centrum”, dels ”Kongress – från tradition till förändring”.

I övrigt blir det, förutom sedvanliga kongressförhandlingar, mycket diskussion om tillväxten i samhället. Bland annat kommer det då att handla om de olika förutsättningarna för kvinnor och män, hur man ska arbeta för att komma åt ohälsan och integrationen.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida