Personalen uppsagd på privat vårdcentral utanför Uppsala

I dag sägs Vårdförbundets omkring 15 medlemmar på Bålsta vårdcentral utanför Uppsala upp, sedan ägaren Medpro clinic begärt sig i konkurs. Konkursförvaltaren har dock redan flera intressenter som vill ta över vårdcentralen.

– Det blir förstås en orolig tid för våra medlemmar, konstaterar Kristin Sibbmark Williamsson, vice ordförande i Vårdförbundet Uppsala.

I onsdags träffade hon konkursförvaltaren och alla medlemmarna. Bålsta vårdcentral har 11 000 patienter listade och frågan är förstås hur den nu ska kunna drivas vidare.

– Flera intressenter har redan hört av sig och både landstingets och konkursförvaltarens mål är att ha en ny ägare på plats inom en eller två månader, för att inte tappa styrfart.

I väntan på det omfattas Vårdförbundets medlemmar av den statliga lönegarantin. Om en ny ägare dyker upp får de ta ställning till om de vill fortsätta på arbetsplatsen eller inte.

Det var i tisdags eftermiddag som företaget Medpro clinic lämnade in en konkursansökan för Bålsta vårdcentral, fem mil söder om Uppsala. Landstinget hade redan den 5 juni stoppat fortsatta utbetalningar till företaget och krävt tillbaka skulder på nära 18 miljoner kronor. Företaget fick tio dagar på sig att betala sina skulder till landstinget. Tidsfristen gick ut i fredags.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida