Peter vill göra skillnad

Peter vill göra skillnad
”Skulle det smaka med en juste banan?” Peter Blom bjöd Hammarös Coopkunder på Fairtrade-märkta bananer.

I lördags tillbringade nyvalde förbundsstyrelseledamoten Peter Blom två timmar i en banandräkt på en stormarknad i värmländska Hammarö. Uppdrag: att dela ut justa, Fairtrade-märkta bananer till förbipasserande kunder och berätta om vad Fairtrade står för.????

– Vi måste börja någonstans om vi ska lyckas utrota fattigdom och barnarbete. Det är en stor skam för mänskligheten att det fortfarande existerar, säger Peter Blom, till vardags ambulanssjuksköterska i Värmland.

Han har varit engagerad i Fairtrade i många år och gick i vintras en tvådagars utbildning till Fairtradeambassadör, tillsammans med flera kolleger i avdelning Värmland. Vårdförbundet är medlem i organisationen sedan 2008 och har som mål att utbilda 300 ambassadörer under 2013-2014.

– Jag vet att det gör skillnad om fler väljer Fairtrademärkta varor. Tyvärr är det ju delvis en klassfråga, alla har inte råd att köpa de produkterna, säger Peter.

Han har alltid varit engagerad i miljö- och rättvisefrågor och därför tvekade han inte att dra på sig banankostymen och berätta för stormarknadens kunder om vad Fairtrade står för. Tvärtom tycker han att det gav mersmak, han möttes av många positiva kommentarer, och förstås en del glada skratt.

– Nu vill jag uppmana alla mina kolleger i Vårdförbundet att ta chansen och gå ambassadörsutbildningen.

Fakta

Vill du utbilda dig till Fairtradeambassadör?

Läs mer

 

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida