Prisbelönta nyheter på Vårdfokus.se

Prisbelönta nyheter på Vårdfokus.se
Helena Mirsch på Vårdfokus tog emot pris för bästa webbnyhet. Foto: Åsa Erlandson

På fackförbundstidningarnas egen guldbaggegala i går vann Vårdfokus pris för bästa webbnyhet. Tidningen kammade dessutom hem priset för bästa illustration.

24 april 2014

– Det känns extra roligt att ta emot pris för bästa nyhet på webben. Vi kämpar varje dag med att göra en riktigt bra nyhetswebb för våra läsare, något som blir allt viktigare, säger Helena Mirsch, reporter och webbredaktör på Vårdfokus, som tog emot priset för en artikel hon skrev i mars förra året.

Stor uppmärksamhet

Nyheten bygger på ett tips, en film från en protestaktion i Skåne där en landstingspolitiker mitt under den brinnande konflikten på barnintensiven raljerar över sjuksköterskornas löner.

Skånepolitikern håller fast vid sin argumentation, att biva-sjuksköterskorna inte har något att klaga över och borde sluta ägna sig åt utpressning, även när Vårdfokus kontaktar honom och ställer frågor kring det som sägs på filmen. En nyhet som ”sticker ut” enligt juryn.

Stor konkurrens

Priset delades ut under Fackförbundspressens dag, som var i går. I hård konkurrens med samtliga fackförbundstidningar i Sverige var Vårdfokus nominerad i tre kategorier och tog hem vinsten i två.

Den andra vinsten gick till frilansande illustratören Kristina Lindström som prisades för sin starka illustration av det svåra ämnet Alzheimers sjukdom i Vårdfokus septembernummer 2013, där vissnande träd i människors händer symboliserar minnet som sviker.

Här kan du läsa motiveringarna:

Bästa nyhet på webben 2013: Vårdfokus Helena Mirsch

”I hård konkurrens med tunga riksspridda avslöjanden sticker den ut genom att det är webbmediet som ger nyheten full kraft. Exklusivt webbmaterial kombinerat med skickligt redaktörskap synliggör effektivt maktens inkompetens i en brännande samhällsfråga.”

Bästa illustration 2013: Vårdfokus Kristina Lidström

”För att på ett ypperligt sätt ha hanterat ett tungt och allvarsamt ämne – med känslighet, skickligt handlag och poetisk bildsymbolik.”

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida