Protest. Låga ingångslöner kan leda till nytt semesterkaos

Risken är stor att förra årets sommarkaos med akut sjuksköterskebrist upprepar sig. Åtminstone i Stockholm där många nyutexaminerade vägrar godta låga ingångslöner.

8 februari 2012

De senaste två åren har det varit mycket svårt att få semestervikarier och flera sjukhus anordnar öppet hus för att värva sommarvikarier. Bland det trettiotal intresserade som kom på S:t Görans sjukhus informationsträff i slutet av januari var ungefär hälften från ”Våga vägra under 24 000”-rörelsen.

De fick veta att ingångs­lönerna här är desamma som på andra sjukhus i Stockholm, det vill säga mellan 20 500 och 21 500 kronor, trots att privatsjukhuset har gått med vinst. ?

— En trevlig arbetsplats men ingen av oss kommer att söka sig dit. Vi ger oss inte förrän ingångslönen är 24 000. Det har blivit verklighet för några av oss på annat håll, säger Ulrika Blumfelds, gruppens talesperson.?

Flera av de vårdenhets­chefer som pratade på träffen tycker att studenternas initiativ är bra. De framhåller däremot att höjda ingångslöner är svårmotiverat och orättvist mot de med längre erfarenhet som inte kan få en motsvarande lönehöjning.

Vårdförbundet stödjer stu­denternas kamp med lokaler och strategiska tips. Men för att kunna ge hjälp förhandlings­vägen krävs anställningskon­trakt som visar på en kartell­bildning, vilket vore ett avtalsbrott.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida