Röster från Vårdfokus.se:

Kommentarerna har strömmat in på Vårdfokus.se sedan akutkrisen i Sörmland tvingat ledningen att både erbjuda högre lön och nya karriärtjänster.

3 maj 2016

Vill inte göra karriär?
Efter rätt många år på golvet har jag sällan eller aldrig hört någon sjuksköterska klaga på att det inte finns karriärtjänster. De vill jobba på golvet, med lagom många patienter per sjuksköterska, vet-?tiga arbetstider och framför allt, en högre lön. De vill inte ha fler arbetsledare, de vill vara fler på?golvet! Redan nu har vi för många så kallade enhetsledare, som kanske i teorin ska avlasta men som mest är upptagna med administrativa uppgifter. De flesta blir inte sjuksköterskor för att göra karriär!

?Kanske dags för oss i Stockholm att också göra uppror? På det sjukhus jag jobbar har vi haft ständiga överbeläggningar sedan ett par år tillbaka, något vi sällan hade förut. Vad har hänt med akutsjukvården, och varför finner vi oss i det? ?

Jenny??

Glöm inte oss?
Och hur blir det för oss barnmorskor? Det känns faktiskt inte alls ok att grundutbildade sjuksköterskor går om oss lönemässigt. Många har ju flera års erfarenhet både som sjuksköterskor och barnmorskor!

Jessica

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida