Rubrik saknas.

»Jodå, jag jobbar kvar. Det är ju så fantastiskt kul!« Kerstin Hansen sprudlar nästan när jag får tag i henne på mobilen sent på fredagseftermiddagen.

2 september 2004

Jag söker henne för att kolla hur det går. Vi träffades första gången förra året. Då hade hon bakom sig några månader som boendesamordnare i Huddinge kommun.

Vad är det då för märkvärdigt med det? Tja, inget mer än att Kerstin fyllde 65 i början av det året. Och hon har fortfarande inga som helst planer på att gå i pension.

Monica Evans och Birgitta Bredberg har några år kvar till sina 65-årsdagar. De funderar redan på hur de ska orka jobba fram till dess. »En bra fritid« är deras recept för att orka ända fram. Och kortare arbetstid. Lite mer om deras funderingar kan du läsa längre fram i den här tidningen.

Kerstins recept handlar mer om hur man har det när man arbetar. Om att ha kul på jobbet, helt enkelt!

Förra året deltog drygt tusen sjuksköterskor i en undersökning från Temo som Vårdförbundet beställt. Bara 400 av dem trodde att de skulle orka vara kvar i yrket fram till pensioneringen. Tungt och stressigt var förklaringen till att de här sjuksköterskorna ville gå i pension innan de fyllt 65.

I Stockholm har Vårdförbundets avdelning ett projekt som kallas 55+. Arbetstidsförkortning (med bibehållen lön), lugnare tempo och schemalagd kompetensutveckling är projektledaren Anette Johansson idé för att behålla sjuksköterskorna i jobb fram till pensionen. Och en attitydförändring: sluta prata om trötta gamla kärringar som motsats till pigga, fräscha ungdomar.

När jag förra året letade efter forskning om äldre i arbetslivet hamnade jag i Finland. Juhani Ilmarinen hade följt 6200 kommunalanställda i elva år. Slutsats: för att äldre människor ska stanna i jobbet krävs dels att cheferna är positiva till åldrandet, dels att inslaget av repetitiva uppgifter i arbetet minskar.

Caj Skoglund, med ett förflutet i privatvårdens organisation Välfärdsföretagarna, har introducerat Juhani Ilmarinens forskning i Sverige. Han förklarade att det enkelt sagt handlar om att låta de äldre få ett större inflytande över sitt arbete. När man är ung låter man sig lättare pressas in i en form som andra bestämt över, när man blir äldre får man allt svårare att hålla sig inom de ramarna.

Och det är väl egentligen det det handlar om för Kerstin Hansen. Hon har en chef som tror på henne. Hon har fått ett specialdesignat jobb. Att hon är sjuksköterska »in i märgen«, har en underbart vacker arbetsplats och är omgiven av kompetenta arbetskamrater är bonus.

Om också andra sjuksköterskor, barnmorskor och biomedicinska analytiker får större uppskattning och mer frihet att forma sitt eget arbetsliv orkar de säkert arbeta fram till pensionen. Det är ett bra recept för att ta till vara den arbetskraft som behövs så väl i framtiden.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida