Salus Ansvar välkomnar grupptalan

Salus Ansvar räds inte hotet om en rättegång om bolagets hantering av sina pensionsförsäkringar. Tvärtom välkomnar man den grupptalan som ?Grupptalan mot Salus Ansvar? planerar, säger vd Viggo Östlund.

25 oktober 2006

I måndags berättade Vårdfacket om föreningen Grupptalan mot Salus Ansvar och planerna på att stämma bolaget för dess agerande när det gäller pensionsförsäkringarna. Föreningens motiv var två: att bolaget debiterat för höga kostnader och gjort en felaktig fördelning av intäkter och kostnader mellan de båda delarna av bolaget.

? Det är rena spekulationer, föreningen är ute i ogjort väder, säger Salus Ansvars vd Viggo Östlund. Om det här är vägen att reda ut detta en gång för alla välkomnar vi grupptalan.

Ingen förlikning

Han lutar sig mot uttalanden från såväl Finansinspektionen som bolagets revisorer, som enligt honom inte har funnit att bolaget har gjort fel.

? Och de styrelser vi har haft under åren har gjort samma bedömning, säger han.

Om frågan kommer till domstol, kan bolaget då tänka sig att förlikas, så som skett i motsvarande fall när det gäller försäkringstagarnas grupptalan mot Skandia?

? Nej, säger Viggo Östlund.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida