Se så kul vi har det på jobbet!

Här har vi samlat de bilder som ni läsare hittills skickat in till Vårdokus tema: Kul på jobbet! Sidan uppdateras så snart nya bilder kommer in. Titta, njut och kommentera gärna. Och glöm inte att du själv kan bidra (se länk längst ner på sidan).

13 maj 2013

…och sedan kom kräksjukan

 

”Mitt i det eländiga fick man se det roliga,” berättar Karin Karlsson, överst på bilden med Marlene Soldemo och Camilla Mårtensson längst ner. Bilden är tagen utanför kardiologavdelningen på Södersjukhuset, Stockholm kvällen före julafton, då vinterkräksjuka bröt ut på avdelningen.

– Bilden blev väldigt uppskattad på avdelningen och bland våra vänner, säger Karin Karlsson.

 

Snart föräldrautbildning

 

Foto: Jennie BlomI väntrummet på Forshedas bvc, strax före föräldrautbildningen som ska handla om spädbarnsmassage, Barnkonventionen, jämställdhet och relationer.

– Jag älskar mitt jobb. Har jobbat i barnhälsovården de senaste sju åren. En av höjdpunkterna är föräldrautbildningarna. Ingen grupp är likadan som någon annan, säger distriktssköterskan Jennie Blom som tagit bilden.

 

På väg till Blåkulla

 

BlåkullaSjuksköterskan Camilla Rosenblom och undersköterskan Elin Björk på väg till Blåkulla. Tyvärr hade landstinget sparat in på kvastarna så det fick bli sparken.

– Det muntrade upp personalen och någon enstaka patient, men gladast var nog vi själva!! (Patienterna såg oss nog inte i mörkret), säger Camilla Rosenblom.


Skrattanfall på labbet

 

Jag och CeciliaDet behövs mer glada skratt i vården! Det tycker biomedicinska analytikern Maria Oscarsson. Kollegan på klinisk genetik i Lund, Cecilia Kvist, (till vänster) får ett skrattanfall när hon försöker lära ut en ny labbanalys.

– Jag fjantar mig som vanligt, men provresultatet blev hur bra som helst, skriver Maria i sin förklaring till bilden.

 

Låtsasåkning i pausen

 

Gitte, Marlene och Liselott , Bildtävling maj 2013På Falu lasarett när Capio Medocular var där en helg och jobbade. Gitte, Marlene och Liselott tog en kort paus och låtsades åka segway på en turner.

Capio Medocular arbetar med ögonoperationer och denna helg var det kataraktoperationer.

Vill du också bidra med en bild. Här kan du läsa hur du gör.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida