Sexualitet

Sexualitet

Lust att ha lust. Sex, lust och relationer. Helena Cewers. Bokåtryck 2012,ISBN 978-91-86583-12-5

5 juni 2012

En bilderbok för vuxna kallar barnmorskan Helena Cewers sin bok. Under devisen ”öka lusten att ha lust” berättar hon på ett befriande öppet sätt hur man håller liv i sexualiteten hela livet. Målet är att hjälpa människor att vårda sin lust. Råden utgår från heterosexuella relationer, men är relevanta oavsett sexuell läggning och om man lever ensam eller inte.

Både mäns och kvinnors sexuella problem tas upp, som mannens erektionssvårigheter och för tidig utlösning, och kvinnans smärta vid samlag, vaginism och orgasmsvårigheter. Fakta varvas med roliga och talande exempel; som den 94-åriga damen som ville sitta nära overhead-apparaten under en föreläsning för att hon både såg och hörde lite knackigt: ”Inte för att jag har haft några penetrationssamlag de sista 20 åren, men att få vara en sensuell och sexuell kvinna tills jag dör tycker jag är så oerhört viktigt”. Damen berättade att hon när hon ska ”gympa lustcentrat” köper silkesunderkläder och stay-ups, tar på sig klänning och går ut på staden med sin rollator och känner sig så sensuell.

Pricksäkra illustrationer gör boken extra kul att läsa. Den finns i bokhandeln men kan också beställas på: www.helenacewers.se   AJ?

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida