Sjuksköterska utsedd till en av Europas mest inflytelserika muslimska kvinnor

Sjuksköterska utsedd till en av Europas mest inflytelserika muslimska kvinnor
Sjuksköterskan Barni Nor blev en av de mest inflytelserika.

Sjuksköterskan Barni Nor, doktorand vid Uppsala universitet, blev en av tio mottagare av utmärkelsen Europas mest inflytelserika muslimska kvinna.

2 november 2010

I helgen blev det klart. Vid en tillställning i Madrid fick Barni Nor, sjuksköterska och doktorand vid Uppsala universitet,  motta ett pris för sitt engagemang i kvinno- och ungdomsfrågor. Priset har instiftats av tankesmedjan The Institute of strategic dialogue i London.

– Juryn var framför allt imponerad av att jag lyckas balansera mina akademiska studier med mitt engagemang för kvinnor och ungdomar. Men jag tycker att jag får mer av dem jag träffar än tvärtom. Det känns fantastiskt att möta alla dessa människor och höra deras berättelser. Det ger mig kraft, säger Barni Nor, som är ordförande i muslimska kvinnoföreningen i Stockholm.

Forskning om amning

Hennes doktorsavhandling har nyligen skickats till tryckeriet, och handlar om amningsrådgivning. Avhandlingen heter Promotion of exclusive infant feeding in South Africa: Community-based peer counselling in high HIV prevalent area. Den 15 december äger disputationen rum.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida