Sol, svett och flyttcirkus

Sol, svett och flyttcirkus
Michelle Wahrolén. Foto: Angelica Söderberg

Varje dag vaknar jag klibbig och svettig. Vilken sommar vi har, vilken värme! Den tar liksom aldrig slut. Skönt men samtidigt lite förlamande och inte så bra ur ett samhällsperspektiv. Det är svårt att tänka klart och vara hundra procent alert, man blir loj. Värmen har ju också gått hårt åt äldre och sjuka och det är extra tufft för er som jobbar mitt i detta. Som om det inte vore nog är sommaren, som vanligt, riktigt ruschig för många eftersom det saknas vårdpersonal. ?

På kirurgen i Linköping, där bland andra sjuksköterskan Robin Olofsson jobbar, är det flytt­cirkus varje dag i jakten på sängplatser. Patienterna snurras runt och skrivs ut snabbt för att minska risken att någon ska behöva dö i operationskön. Det är absurt men ett faktum. Läs vårt reportage på sidan 18. ??

Så där kan vi inte ha det! Många som jobbar i vården och har sitt hjärta där vill vara med och påverka vårdens politik. Närmare 400 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor står på valsedlarna till landstingen. Under sommaren har Vårdfokus haft en intervjuserie på webben med några av dem. På sidan 30 kan du läsa en sammanfattning av intervjuserien. ?

Hatten av för alla er som med er uthållighet håller vården uppe! Jag hoppas ni får sköna bad och också får ta del av det goda med sommaren. D-vitaminhalten blir i alla fall väl påfylld.?

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida