Sommarens träffpunkt: Almedalen

Vårdförbundet har planer på allt från ett seminarium om barns och ungdomars hälsa till att ge hälsotips till allmänheten under sommarens Almedalsvecka.

I början av juli är det åter dags för den gotländska Almedalsveckan. Politiker, makthavare, opinionsbildare och journalister från hela landet kommer då att trängas på gator och torg i Visby.

Vårdförbundet har tänkt sig att synas mer än tidigare. Förbundet gör en stor satsning, med hela styrelsen på plats, ett seminarium och ett tält mitt i vimlet.

Onsdagen blir den stora dagen. Hela eftermiddagen ägnas åt ett seminarium på Visby hotell. Temat är barns och ungdomars hälsa. Här kommer deltagarna att ta upp en rad frågor som är högaktuella, bland annat behovet av förebyggande vård i stället för medicinering, elevhälsan i skolan, kost och motion. Vårdförbundets närvårdsidé kommer att tas upp och naturligtvis kommer man att diskutera vad förbundets medlemmar kan göra för barn och ungdomar.

Vårdförbundets tält kommer att stå på Donners plats i centrala Visby. Där kommer förbundsstyrelsens ledamöter att finnas och bland annat ge enkla hälsotips. Dessutom kommer man då och då i korta föreläsningar att lyfta fram närvårdsidén.

– Syftet med hela satsningen är i första hand att informera om och få stöd för förbundets syn på den framtida vården och hur vi arbetar med närvårdsidén, säger Björn Sundin, Vårdförbundets pressansvarige och en av dem som håller i Almedalssatsningen.

– Dessutom vill vi ge allmänheten en inblick i hur Vårdförbundet vill organisera vården så att de som patienter enklare ska kunna få kontakt med den.

Vårdförbundet kommer också att medverka i ett seminarium om äldrevård tillsammans med andra fackliga organisationer och intressegrupper.

Det finns även aktiviteter inplanerade för förbundets medlemmar på Gotland och för medlemmar på besök

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida