Sparkad sjukhusdirektör gör comeback i Västernorrland

Sparkad sjukhusdirektör gör comeback i Västernorrland
För två år sedan sparkades hon för att ha lyssnat för mycket på personalen. Nu gör Margareta Berglund Rödén comeback som ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Västernorrland. Foto: Marléne Axemo Gode

Landstinget Västernorrland har fått en ny hälso- och sjukvårdsdirektör — nygamla Margareta Berglund Rödén, som efter att ha motsatt sig neddragningar tvingades lämna sin post som sjukhusdirektör vid Sundsvalls sjukhus.

22 december 2011

– För mig var det landstingsdirektörens fempunktsprogram som avgjorde intresset för tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör, berättar Margareta Berglund Rödén. Jag vill bidra till den här utvecklingen utifrån mina erfarenheter. Om vi vågar och har uthållighet kan vi bli en föregångare i att bedriva sjukvård i glesbygd. Vi har goda förutsättningar i att lyckas!

Enligt landstingsdirektör Anders L Johansson blir hon en nyckelspelare i det fortsatta arbetet.

Annat lät det för snart två år sedan då hon tvingades lämna posten som sjukhusdirektör i Sundsvall. Då kritiserades hon för att ha lyssnat för mycket på personalen och inte lyckats driva igenom det sparbeting som lagts på sjukhuset.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida