sommaren 2022

Tuff sommar för många i vården

Tuff sommar för många i vården
Under sommaren har det varit hård press på vårdpersonal på många håll i landet. Arkivbild: Getty Images

Årets semesterperiod har hittills inneburit en ökning av överbeläggningar och större patienttryck på akutmottagningarna. Vårdförbundet menar att vården hålls flytande tack vare att personal ställer upp på extrapass och övertid – men att gränsen snart är nådd och att drastiska åtgärder behövs.

Redan i mars konstaterade Inspektionen för vård och omsorg att det är stor brist på vårdpersonal i samtliga regioner och att man därmed inte kan ha tillräckligt många vårdplatser öppna, vilket påverkar patientsäkerheten allvarligt. I vissa fall har det orsakat onödiga dödsfall.

Det ger en bild av det nya normalläget inom slutenvården. Därför var det många som väntade sig att semesterperioden skulle bli extra tuff. Janí Stjernström, vice förbundsordförande i Vårdförbundet, berättar att man redan i våras varnade för att många arbetspass skulle stå tomma. Arbetsgivarna har försökt lösa det på olika sätt, bland annat genom att stänga mottagningar och avdelningar och ställa in viss planerad vård. Men det räcker inte hela vägen.

Janí Stjernström, vice förbundsordförande i Vårdförbundet. Foto: Ulf Huett

— Patienterna försvinner inte bara för att vården stänger ner. Sommaren innebär alltid en ökad risk för skador eftersom folk är ute och rör på sig mer. Dessutom har vi haft en ökning av covidfall. Vi ser nu att det har varit väldigt tufft för våra medlemmar på flera platser i landet, säger Janí Stjernström.

Kraftig ökning av överbeläggningar

Bilden bekräftas av den senaste officiella statistiken på sajten Väntetider i vården.  I juni gjordes nästan 141 000 patientkontakter på landets akutmottagningar (statistik saknas för några regioner), vilket kan jämföras med att det gjordes 136 000 kontakter i snitt varje månad under perioden januari-maj.

Samtidigt ökade antalet överbeläggningar per 100 disponibla vårdplatser i slutenvården från ett snitt på 5,2 under perioden januari-maj, till 7,5 i juni. Det är den högsta noteringen för juni så långt bak som statistiken på Väntetider i vården sträcker sig (till år 2013).

Här är några exempel på hur det yttrar sig i sjukvården:

  • Pressat på akuter i hela landet. Patienter får ligga kvar över natten i väntan på vårdplats.
  • Region Norrbotten gick upp i stabsläge i slutet av juli på grund av brist på vårdplatser och ökande covid-smitta. Vårdpersonal har brutit semestrar och tagit extrapass.
  • Region Västernorrland gick den 21 juni upp i det näst högsta beredskapsläget, förstärkningsläge. Det är pressat på samtliga sjukhus i regionen (Sundsvall, Örnsköldsvik och Sollefteå).
  • Norrtälje sjukhus gick i slutet av juli upp i stabsläge efter fler covidpatienter och sjukskrivningar bland personalen. Personal har kallats in från semestern.

Får aldrig känna sig ledig

Janí Stjernström på Vårdförbundet berättar att många medlemmar så gott som dagligen får sms och telefonsamtal om att hoppa in.

— De får aldrig vara helt lediga och slappna av. Många ställer upp för att de känner dåligt samvete, för att de är lojala med kollegor och patienter. Det är fult och kortsiktigt av arbetsgivarna att utnyttja det. Man skapar brister och låter sedan personalen betala för det med sin egen hälsa. Vi vet genom undersökningar bland medlemmar att många säger upp sig för att de aldrig får stänga av arbetet.

Janí Stjernström tycker att många arbetsgivare i vården inte lever upp till det nya kollektivavtalet HÖK22, som bland annat säger att återhämning ska prioriteras, det ska vara längre vila mellan arbetspassen och övertiden ska minskas. I stället har man kört på ”som aldrig förr” den här sommaren.

— Våra fackliga företrädare kallas till överläggningar där de möts av beskedet att läget är tufft och att man måste öka övertiden. Det har inte varit några diskussioner om hur man ska komma till rätta med problemet, vilket var tanken i avtalet.

Kräver ändring

Janí Stjernström ser hur gränsen snart är nådd. Patienter får vänta länge på hjälp. Arbetsmiljön sliter ut personalen både fysiskt och psykiskt. Något radikalt måste göras från de styrande politikerna för att vända den negativa spiralen.

— Man måste anställa fler och behålla dem som finns på plats idag för att arbetsmiljön ska bli bättre. Det är inte läge att nobba krav på 500 kronor mer i lön, som jag hört flera exempel på. Man måste ge personalen långsiktiga och hållbara scheman, som inte rivs upp från en vecka till en annan. Det måste bli ändring nu.

Mer samverkan behövs

Emma Spak är chef på sektionen för hälso- och sjukvård vid arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och regioner, SKR. Även hon har hört att en del vårdpersonal får sms och telefonsamtal om att ta extrapass och att en del behövt bryta sina semestrar. Hur utbrett det är går inte att svara på. Hon säger att det är viktigt att vårdpersonalen får vila och återhämtning.

Emma Spak, SKR.

Man försöker lösa det genom att dra ner den verksamhet som går, men det innebär att det kan bli tyngre belastning för dem som är i tjänst. Enligt Emma Spak är ytterligare ett problem att covid ökar igen, samtidigt som pensionärer, studenter och andra som brukar täcka upp under sommaren kanske inte är lika villiga att jobba efter de tuffa år som varit.

— Just nu finns det en obalans, det är för få vårdplatser i förhållande till behoven. Men det går inte enbart att titta på slutenvården, det handlar också om vilken hjälp patienter och brukare kan få inom primärvård, mottagningsverksamhet och boenden. Genom att samverka kan man få ut mer av systemet, man slipper söka en onödigt hög vårdnivå eller kan skrivas ut snabbare från sjukhus, säger Emma Spak.

Ska jobba för minskad övertid

Hon menar att det under toppar kan vara nödvändigt med extrapass och mer övertid, men säger att man tillsammans med de fackliga organisationerna ska jobba för att minska behovet av det.

— Jag håller helt med om att vi behöver hållbara och långsiktiga scheman, vi behöver rekrytera ny personal och behålla dem som redan finns i vården idag. Fler ska orka och vilja jobba heltid. Samtidigt behöver vi hitta nya smarta arbetssätt, för resurserna är begränsade.

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida