Uppsala. Peter brinner för Missing people Sweden

När Missing people Sweden annonserade efter frivilliga för att starta en lokal avdelning i Uppsala nappade narkossjuksköterskan Peter Strid.

5 december 2012

Till vardags arbetar Peter Strid på oral-, plastik- och öronanestesin vid Akademiska sjukhuset. När han hörde att Missing people Sweden, en ideell organisation som hjälper polis och anhöriga att finna försvunna personer, skulle starta en avdelning i hans hemstad Uppsala anmälde han sig omedelbart.

— Vi blev snabbt ett litet gäng på sex, sju stycken som bildade en ledningsgrupp. Jag gillar att var ute i skogen och gå. Då känns det här bra, att man samtidigt kan göra nytta, säger Peter Strid.

Bakgrunden som sjuksköterska tror han kommer att vara till stor nytta inom organisationen. Han har inte bara kompetens att leda utan är också van att hjälpa andra.

— Hos oss i ledningsgruppen jobbar flertalet med omvårdnad. Någon är personlig assistent, en annan arbetar inom psykiatrin och jag är narkossjuksköterska. Jag tror inte att det är en slump, säger Peter Strid.

Responsen från allmänheten har varit stor. Hittills har 350 personer anmält sig till det lokala skallgångsregistret. Nu stundar utbildning i hur man organiserar en skallgång. Samtidigt jagar avdelningen sponsorer för att kunna köpa in västar, kartor och ficklampor.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida