Vad ser du fram emot på jobbet i sommar?

4 juni 2018

 

Camilla Blomquist.

Camilla Blomquist
Sjuksköterska på ortopedavdelning, Södersjukhuset, Stockholm
— Härliga försommardagar då jag kan cykla till jobbet, och semestern så klart! ?
— Förutom det ser jag verk­-igen fram emot att inte behöva stänga avdelningens 15-17 vårdplatser varje fredag eftermiddag för att sen öppna dem igen söndag morgon klockan 7. Vi har gjort så sedan början av mars för att spara pengar. Det är ganska omständligt att hitta vårdplatser till de patienter som inte kan bli utskrivna, och sedan flytta både patienterna, läkemedel, papper med mera. Personalen som ska fortsätta vården av patienterna ska också informeras, och alla anhöriga så att de vet vart deras närstående tar vägen.

 

Mette Myrberg.

Mette Myrberg
Biomedicinsk analytiker, enheten för klinisk kemi och transfusionsmedicin, södra Hälsingland

— Jag ser fram emot att få tappa glada, sommarbrända och sommarklädda blodgivare. Det är en lite annan känsla på sommaren, med många semesterfirare.
— Mest är det våra egna som kommer, inte så mycket turister. Det kanske inte är lättare för folk att komma hit till blodcentralen, men ur min synvinkel så tycker jag att det är lättare och lite roligare att jobba då. Det är en annan stämning här på sommaren. Men självklart är jag hellre ledig.
— Här inne är det aldrig några problem med värmen eftersom rumstemperaturen är reglerad med tanke på att vi tappar blod.

 

Peter Wallner.

Peter Wallner
Sjuksköterska, rättspsykiatrin, Sundsvall
— Ingenting, helt spontant. Eller jo, fint väder. Det ser hemskt
jobbigt ut inför sommaren inom min verksamhet, rättspsykiatrin. Det är ont om folk och då springer vi mellan avdelningarna och delar mediciner. Det är både jobbigt och dåligt för patient­säkerheten att inte ha en sjuksköterska på plats hela tiden.
—Vi försöker hålla en glad och positiv stämning. Inom rättspsykiatrin har vi en rå men hjärtlig stil när vi skämtar, vi behöver nog det. Och vi peppar varandra så mycket det går.

 

Louise Sverngard. Foto: André de Loisted

Louise Sverngard
Sjuksköterska, akutmottagningen, Ängelholms sjukhus
— Jag väntar mitt första barn i september och efter semestern kommer jag att vara föräldraledig. Så det blir en spännande sommar och höst. Men jag hoppas att jag kan jobba så länge som möjligt och att arbetsmiljön här är så bra att jag orkar med det.
— Vi var underbemannade och hade det tufft under vintern och våren, men nu är det bättre och håller det i sig är arbetsplatsen optimal. Eftersom jag är gravid har jag dessutom blivit placerad på triagen, så jag slipper springa och inte behöver lyfta tungt.
— Jag tror på en bra sommar. Och snart har vi sommarfest.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida