tidningsstatistik

Vårdfokus når allt fler läsare

Vårdfokus når allt fler läsare
Vårdfokus når allt fler läsare, visar den senaste Orvesto-mätningen.

Många tidskrifter tappar räckvidd, visar nya siffror från Orvesto Konsument. Men Vårdfokus går mot strömmen och når nu 128 000 läsare – den bästa siffran på två år.

Vårdfokus papperstidning trycks varje månad i en upplaga på cirka 115 000 exemplar. Men tidningen når många fler än så, visar den senaste mätningen från Orvesto Konsument, som presenteras i dag.

Den så kallade räckvidden för Vårdfokus var under årets första fyra månader 128 000 – att jämföra med 121 000 samma period förra året, en ökning på 5,8 procent. Enligt Dagens Media ingår därmed Vårdfokus i en liten grupp på sju tidskrifter som ökar sin räckvidd, medan hela 98 av 105 undersökta tidskrifter tappar jämfört med förra året.

Michelle Wahrolén chefredaktör för Vårdfokus. Foto: Angelica Söderberg

– Vi är förstås glada och stolta över att vår journalistik når ut och intresserar så många och att den siffran har ökat. Det är ett kvitto på att vi gör angelägen journalistik som berör våra läsare, säger Vårdfokus chefredaktör Michelle Wahrolén.

I mätningen redovisas siffror för Vårdfokus pappersmagasin, som kommer ut tio gånger per år. Men sedan länge finns också Vårdfokus digitalt – på sajten vårdfokus.se, i nyhetsbrev och på sociala medier.

– Även digitalt når vi ut till många och även den digitala räckvidden har ökat över åren. Vi utvecklar hela tiden våra kanaler för att finnas där våra läsare är och göra angelägen journalistik för dem. Bland annat annat har vi satsat mycket på vårt nyhetsbrev och till hösten kommer papperstidningen att få en ny form och ett upplägg som vi hoppas tilltalar våra läsare, säger Michelle Wahrolén.

Orvesto Konsument ingår i marknadsundersökningsföretaget Kantar Sifo och mäter bland annat räckvidden för dagstidningar och tidskrifter. I undersökningen har nära 13 000 personer svarat på frågor om sina läsvanor.

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida