Vårdfokuspodden

Premiär: Vårdfokus startar podd

Premiär: Vårdfokus startar podd
Chefredaktör Michelle Wahrolén blir intervjuad av programledaren i första avsnittet, Karin O´Mahony. Foto: Enikö Arnell-Szurkos

Nu lanseras Vårdfokus nya podcast. ”Varje avsnitt tar upp viktiga yrkesfrågor och fackliga perspektiv”, säger chefredaktör Michelle Wahrolén.

Varför ska man lyssna på podden?

– För att höra hur Vårdfokus låter! Intervjupersoner från tidningen kommer till tals och våra duktiga reportrar, som besitter stor kunskap om hälso- och sjukvården, berättar om de ämnen som vi skrivit om. Varje avsnitt tar upp viktiga yrkesfrågor och fackliga perspektiv, säger chefredaktör Michelle Wahrolén.

Vad innehåller första avsnittet?

– Där får vi höra barnmorskan Emma Jonsson, som också är ordförande i Vårdförbundets Stockholmsavdelning, berätta om sina egna erfarenheter av att få ett för tidigt fött barn. Och så diskuterar vi synen på specialistutbildning för sjuksköterskor och kompetensbristen som finns inom många specialiseringar.

Hur kommer det sig att Vårdfokus satsar på just podcast?

– Vårdfokus målgrupp konsumerar mer ljudmedier än genomsnittet av befolkningen. Därför tror vi att podcast är rätt. Vi har många starka historier som också lämpar sig för ljudmediet som man kan ta del av medans man gör något annat, kanske när man åker till och från jobbet.

Nya avsnitt av podden släpps när tidningen kommer ut, men det kan även dyka upp extraavsnitt. De publiceras på platser där det finns poddar och här på vårdfokus.se.

Innehållet i det här blocket kan inte visas

Du har valt att inte acceptera cookies på vårdfokus.se, därför kan inte detta innehåll visas.

Ändra mina inställningar för cookies

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida