Vårdförbundet på Stockholm Pride

I morgon invigs den 15:e upplagan av Stockholm Pride. Vårdförbundet bidrar bland annat med föreläsningar kring bemötande av regnbågsfamiljer inom vården.

Denna vecka är det Pridefirande i Stockholm. Som hundratals andra fackförbund, organisationer, föreningar och partier också Vårdförbundet i festligheterna.

Under torsdagen anordnas utbildningen Fritt fram! på nationella kansliet vid Adolf Fredriks kyrkogata i Stockholm. Utbildningen fokuserar kring hur man kan verka för ett öppet, fördomsfritt och inkluderande klimat på arbetsplatsen.

På fredagen kommer barnmorskan Lotta Andreasson från Mama Mia Söder att prata om bemötandet av regnbågsfamiljer inom mödravården.

Vårdförbundet deltar även under själva paraden på lördagen under den egna parollen: Vårdförbundet – oavsett vem du älskar. Tidigare har man närvarat tillsammans med de övriga TCO-förbunden, men i år går man för andra året i rad under egen banderoll.

– Det vore jättekul om många kunde komma till paraden, men även till föreläsningen på fredagen. Det är drop-in och man behöver inte vara medlem. Det är bara att dyka upp! säger barnmorskan Ann Danielsson, som har varit med och styrt upp Vårdförbundets aktiviteter under Stockholm Pride.

För mer information om tider och plats, se länk till höger.

Happy Pride!

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida