Vårdförbundsveckan – tid för träffar

Seminarier, föredrag, debatter, teater. Den 15-18 november arrangeras Vårdförbundsveckan för andra året i rad.

8 november 2004

Här kan du läsa mycket av det som är inplanerat under årets Vårdförbundsvecka. Mer information finns hos din lokala avdelning, sektion eller klubb. På deras hemsidor finns mer att läsa. De nås via www.vardforbundet.se

Blekinge
Tisdag:
På förmiddagen öppet hus i entréhallarna på sjukhusen i Karlshamn och Karlskrona. 14.00-15.30 föreläsning av Miro Zalar i hörsalen, Karlshamns lasarett.
Onsdag: På förmiddagen öppet hus i entréhallarna på sjukhusen i Karlshamn och Karlskrona. 14.00-15.30 föreläsning av Miro Zalar i Langemarkssalen, Karlskrona lasarett.
Torsdag: På förmiddagen öppet hus i entréhallarna på sjukhusen i Karlshamn och Karlskrona. 18.00-20.00 föreläsning av Maria Kehagia i ronsalen, Ronneby brunn.

Dalarna
Montrar med förtroendevalda/medlemmar på nio orter i Dalarna med information om bland annat Vårdförbundet och inriktningsmål samt stämman.

Kvällsseminarium med middag för medlemmar som är chefer/ledare.

Gävleborg
Avdelningsstyrelsen kommer att besöka medlemmar på arbetsplatser runt om i länet under hela veckan.

Alla medlemmar bjuds in till förtäring och samtal kring verksamhet och yrkesroll 16.00-20.00: måndag i Hudiksvall, tisdag i Bollnäs, onsdag i Gävle och torsdag i Söderhamn.

Gotland
Hela veckan
11.00-13.00 finns styrelseledamöter och ombudsmän i lasarettets foajé för att informera.
måndag: Öppet hus 13.00-17.00 på avdelningsexpeditionen.
tisdag:
Förbundets chefsförhandlare Edel Karlsson
Håål pratar om lönefrågor på lasarettet 15.00.
Torsdag: Biskop Lennart Koskinen föreläser 13.30-15.00
på lasarettet om etiska dilemman i vården, med
efterföljande diskussion.

Halland
Tisdag:
Lunchföreläsning på vårdcentralen Åbrinken i Falkenberg om entreprenörskap och på länssjukhuset i Halmstad om erfarenheter från arbete som sjuksköterska i Kenya.
Fredag: Lunchföreläsningar på sjukhuset i Varberg om arbetstider och i Kungsbacka om friskvård.
Avdelningsstyrelsen besöker arbetsplatser runt om i länet.
Torsdag:
Vårdförbundets vice ordförande Anna-Karin Eklund träffar medlemmar.

Jämtland
Måndag: Temadag 13.00-16.00 på Östersunds sjukhus om hot och våld på arbetsplatsen med säkerhetsansvarige Lars Sjödin. Halkkörning 17.00-20.00. Lunchforum 11.30-13.00 på Föllingekliniken med sjuksköterskorna Barbro Wangerud och Carina Blom.
Tisdag: Lunchforum 12.00-13.30 på Östersunds sjukhus om mångfald och integrationsfrågor med projektledaren Eva Larsson. Halkkörning 17.00-20.00.
Onsdag: Lunchforum 12.00-13.30 på Solliden om palliativ vård i hemmet med onkologisjuksköterskan Karin Sundin.
Torsdag: Lunchforum 12.00-13.30 på Östersunds sjukhus om vad som händer inom psykiatrin, med Christina Räftegård, ordförande i Riksföreningen för psykiatri. After Work på O’Learys i Östersund från 16.30. Vårdförbundet bjuder på pajbuffé. Lunchforum 12.00-13.30 på krogen Draupner i Svenstavik om specialistutbildningar på Mitthögskolan med kliniska adjunkten Kersti Björkman-Randström.
Fredag: Lunchforum 12.00-13.30 på Östersunds sjukhus om socialt omhändertagande på arbetsplatsen med sjuksköterskorna Pia Lago-Lengquist och Kia Bergebo.

Jönköping 
Måndag:
Medlemsutbildning om löneprocessen 11.00-17.00 i Värnamo.
Tisdag: Vårdförbundet finns i entrén vid sjukhusen i Värnamo och Eksjö 14.00-18.00.
Onsdag: Minivårdstämma 11.00-17.00 på länssjukhuset Ryhov i Jönköping med föreläsningar kring medlemmarnas olika yrkesområden samt utdelning av Vårdförbundets stipendier.
På eftermiddagen spelar TeamK sin pjäs »Tack för att du väntar«. Därefter ett samtal kring vårdens framtid i länet med bland andra Vårdförbundets ordförande Eva Fernvall, landstingsrådet Evert Wirfeldt och oppositionsrådet Lisbeth Rydefjärd.
Torsdag: Förtroendevalda i Värnamo besöker medlemmar som arbetar natt på deras arbetsplatser.
Fredag: Medlemsutbildning om löneprocessen 11.00-17.00 i Eksjö.
Hela veckan uppsökande verksamhet på arbetsplatserna i Jönköpings kommun.

Kalmar
Måndag: Kalmar, öppet hus 10.00-15.00 på avdelningens expedition.
Tisdag: Västervik, förtroendevalda finns 10.00-15.00 i sjukhusets entré för att svara på frågor och informera. Tävlingar. 17.00 glöggprovning i matsalen.
Onsdag: Kalmar, förtroendevalda finns 10.00-15.00 i sjukhusets entré för att svara på frågor och informera. Tävlingar. 17.00 glöggprovning i matsalen.
Torsdag: Oskarshamn, förtroendevalda finns 10.00-15.00 i sjukhusets entré för att svara på frågor och informera. Tävlingar. 17.00 glöggprovning i matsalen.

Kronoberg
Måndag-fredag: Avdelningsstyrelsen besöker arbetsplatser.
Tisdag: Prästen Lisbeth Carlborg föreläser på kvällen om livet och relationer.
Lördag: Medlemsresa till konstutställning på Louisiana utanför Köpenhamn.

Norrbotten
Måndag-fredag
: Avdelningsstyrelsen besöker arbetsplatser i hela länet.
Montrar finns i sjukhusentréerna med möjlighet att möta förtroendevalda.
Tisdag: Seminarium i Kulturcentrum, Luleå, på temat Våga bryta perspektiv, helhet och närhet i vårdmiljön. Föreläsning av författaren Anna Bäsén.
Team K spelar pjäsen »Tack för att du väntar«. Därefter debatt med landstings- och kommunpolitiker, Anna Bäsén och avdelningsordföranden Lisbeth Löpare-Johansson om vad som behöver göras för att förbättra vården.
Torsdag: Öppet hus i avdelningens nya lokaler i Luleå.

Skåne
Årsmöten i alla klubbar med diskussioner utifrån den goda arbetsplatsen. Förbundet bjuder på förtäring.

Stockholm
Förtroendevalda är ute på arbetsplatser som sällan får besök.

Sektionerna har sina höstmöten. Tisdag: södra, centrala och norra. Onsdag: Storstockholms kommunsektion. Torsdag: Karolinska, Huddinge och Solna.

Torsdag: Seminarier om patientsäkerhet.
Fredag: Seminarium 12.00-15.00 på Piperska muren för chefsmedlemmar.

Södermanland
Måndag:
Seminarium på Katrineholm konferenscenter 13.00-17.00 om barn och ungdomars hälsa och 18.00-21.00 med prästen Lisbeth Carlborg som berättar om konsten att behålla sin glädje – om det inre ledarskapet.
Tisdag: Seminarium på Mälarsjukhuset i Eskilstuna 13.00-16.30 om säker vård och vårdutveckling ur olika perspektiv. 09.00-15.30 träffas förtroendevalda och deras chefer på Yxtaholms slott för att prata om hur man skapar en tillväxtbransch i stället för en tärande offentlig sektor. 17.30-21.00 föreläser Lars Ingmar Johansson på Mälarsjukhuset om nycklarna till din inre styrka.
Onsdag: Seminarium på Qvarnen konferens i Nyköping 13.00-20.00 om kvalitet i äldrevården. Seminarium på Mälarsjukhuset i Eskilstuna 15.30-19.00 om biomedicinsk analytiker, yrket nu och i framtiden.
Torsdag: Seminarium på Qvarnen konferens i Nyköping 13.00-20.00 under rubriken Att kommunicera är en viktig kompetens och på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm 16.30-21.00 om kompetens och karriär. Seminarium på Mälarsjukhuset 13.00-20.00 om barnmorskan – en nyckelperson i kvinnans alla åldrar.
Fredag: Seminarium på avdelningsexpeditionen i Nyköping 16.30-21.00 om internationella möjligheter och verksamheter.

Uppsala
Tisdag: Öppet hus 13.00-20.00 med kafékväll i avdelningens lokaler i Uppsala.
Onsdag: Seminarium 9.00-16.00 på Folkets hus Uppsala om forskning och utveckling, hur gör vi?
Hela veckan gör förtroendevalda arbetsplatsbesök i länet.

Värmland
Avdelningsstyrelsen kommer att åka runt i länet med information, föreläsningar och tävlingar. Måndag i Torsby, tisdag i Arvika, onsdag i Säffle, torsdag i Kristinehamn och fredag i Karlstad.

Västerbotten
Avdelningsstyrelsen besöker hela veckan medlemmar och chefer i hela länet.

Torsdag: Prästen Lisbeth Carlborg föreläser på Umeå universitet 9.15-16.00 om det inre ledarskapet och om att återerövra sin glädje.

Västernorrland
Föreläsningar om Feng Shui i vården i Sollefteå och Härnösand.

Föreläsning i Sundsvall om hur man kan använda drömmar för att utveckla sin personlighet och må bättre.

Medlemsmöten i Sundsvall i kombination med spa och bowling.

Medlemsmöten i kombination med hudvård i Härnösand och Sundsvall.

Lunchföreläsning om patientnärmre vård på Sundsvalls sjukhus.

After work med middag och hudvård eller bowling i Örnsköldsvik.

Medlemsmöte/resa från Örnsköldsvik till Ikea i Sundsvall.

Lunchmöte för nya medlemmar i Örnsköldsvik.

Bokbord/medlemsrekrytering på Mitthögskolan i Sundsvall och Örnsköldsvik.

Torsdag: 9.00-17.00 utbildningsdag för chefer och ledare på länsmuseet i Härnösand.

Västmanland
Seminarium om drivkrafter för minskad sjukfrånvaro med Åke Nygren, Eva Nygård och Marie Åsberg, professorer vid Karolinska institutet i Stockholm.

Måndag: Medlemsmöte och teater i två akter vid Culturen i Västerås. Teatergruppen Team K kommer att ge två föreställningar under kvällen.
Tisdag och onsdag: Medlemsmöte vid Culturen i Västerås.
Torsdag: Medlemsmöte i Fagersta.

Västra Götaland
Förtroendevalda besöker medlemmar på deras arbetsplatser.

Tisdag: Föreläsning på Stadskansliet i Göteborg om förändringsarbete med Michael Eriksson.
Onsdag: Bo Hansson föreläser om Läkare utan gränser på Östra sjukhuset i Göteborg. Chefsseminarium på Ullevi, Göteborg, om lärande nätverk med Lucia m Forsberg. Michael Eriksson föreläser på Bohusläns museum, Uddevalla, om
förändringsarbete.
Torsdag: Bo Hansson från Läkare utan gränser föreläser på Pulsen i Borås. Gunnar Rehn från Röda korset föreläser på Lövängsgymnasiet i Skövde om bland annat tortyr, krigsskador, och exilproblematik.

Örebro
Måndag: Internationell kväll 18.00-21.00 på avdelningsexpeditionen. Medlemmar berättar om sina erfarenheter av att arbeta i Somalia och Gazaremsan. Lättare förtäring.
Tisdag: Seminarium 8.30-13.00 i Örebro för chefsmedlemmar med Vårdförbundets ordförande Eva Fernvall och Stockholms länspolismästare Carin Göthblad. 15.00-18.00 seminarium för biomedicinska analytiker och cytodiagnostiker om en yrkesroll i utveckling med Eva Fernvall och förbundsombudsmannen Lena Morgan.
Onsdag: 17.30-20.00 föreläser professor Ann-Sofie Ohlander på universitetet kring kvinnohistoria och vården ur ett genusperspektiv.
Torsdag: 8.30-16.30 temadag i Örebro om hur vården kan utvecklas för framtidens behov. Politiker och tjänstemän deltar.
Torsdag & fredag: Teater Martin Mutter spelar i Örebro »Det ljuva livet«, en föreställning om våra drömmar, verkligheter och relationer på jobbet och hemma. Buss kommer att ordnas från Karlskoga och Lindesberg vissa dagar.

Östergötland
Måndag: Vårdförbundet och Kommunal arrangerar 13.00-17.00 ett möte om vardagsnära prioriteringar.
Tisdag: Lunchmöten på sjukhusen i Linköping, Norrköping och Motala.
Onsdag: Medlemsutbildning med supé och teatern Amadeus i Linköping . Kafékväll i Motala med föreläsning av skribenten Inger Hansson.
Torsdag: Medlemsutbildning med teatern Amadeus i Linköping. Kafékväll 18.00-22.00 i Norrköping med föreläsning av skribenten Inger Hansson.
Måndag-torsdag: Arbetsplatsträffar runt om i länet.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida