”Vi ska bli fler”

”Vi ska bli fler”
Mötesplats. Kristin Sibbmark Williamsson, vice ordförande i Uppsala, Lars Ludvigsson, ledamot i avdelningsstyrelsen Dalarna, Jenny Nyberg, rekryteringscoach från Dalarna och Torbjörn Severin, projektledare för ”Vi ska bli fler”, drar upp riktlinjerna för det fortsatta arbetet med "Mötesplats — nya i yrket.” Foto: Lasse Modin

Under den parollen jobbar förbundet för att höja medlemsantalet. Även om 111 500 är medlemmar så droppar yrkesverksamma av och många studenter går inte med efter examen.

Tänk att bli bjuden på middag efter jobbet, få sätta dig ner och prata med kolleger och lyssna på föreläsare som berättar om allt från hur du kan förhandla upp lönen till att planera din karriär.

Låter det intressant?

Det här blir verklighet under året då Vårdförbundets storsatsning på medlemsrekrytering startar. Det handlar både om att få nya medlemmar och att behålla dem som finns.

Vi tar det från början: redan på Vårdförbundets kongress 2008 bestämdes att medlemsantalet måste öka. Framför allt bland yrkesverksamma.

Torbjörn Severin som är förbundsombudsman i Västra Götaland blev projektledare och är nu efter flera års förarbete med projektet Vi ska bli fler ivrig att gå från ord till handling. Med sig i arbetet har han Pernilla Bjärling Dahlén i Örebro, Lena-Mi Nelson i Malmö och Jenny Nyberg i Falun. De är förtroendevalda rekryteringscoacher med ett års uppdrag i projektet.

Uppgiften att öka medlemsantalet är viktig, ja grundläggande inför framtiden.

— Ju fler vi är desto starkare blir vi, säger Torbjörn Severin.

I vår ska pilotträffar äga rum i Uppsala och Falun.

I praktiken går de ut på att låta nyutbildade och blivande sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, barnmorsk­or och röntgensjuksköterskor träffas och byta erfarenheter över en bit mat och lyssna på föredragshållare.

Utifrån de här pilotträffarna ska Vårdförbundet arbeta fram färdiga koncept som ska användas i hela landet. I höst blir det fler aktiviteter och de riktar in sig på alla Vårdförbundets grupper, inte bara nya i yrket och studenter.

Meningen är att de färdiga koncepten ska hålla Vårdförbundets medlemsrekrytering på en jämn nivå i hela Sverige.

— Vi vill att ett medlemskap ska vara lite exklusivt och innebära en skillnad. Man ska få lite mer än man förväntat sig av ett medlemskap, till exempel de här träffarna, säger Torbjörn Severin.

Det finns alltså några grupper som är lite högre prioriterade i medlems­rekryteringen. Förutom studenter och nya i yrket riktas arbetet också mycket in på chefer och ledare, biomedicinska analytiker, forskare och lärare.

Men det är inte bara Vårdförbundet som förlorar yrkesverksamma medlemmar. Inom TCO-sfären, där Vårdförbundet ingår, var 85 procent av de yrkesverksamma fackliga medlemmar 1994. Under 2009 var siffran nere i 71 procent, berättar Torbjörn Severin.

Projektgruppen bakom Vi ska bli fler har ett digert arbete framför sig. Förbundet har 7 000 förtroendevalda, 21 avdelningar och 150 anställda. Och alla ska med.

— Det finns ingen quick fix utan det kommer att krävas massor av tålamod av oss, säger Torbjörn Severin.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida