Vårdfokus nyhetsbrev

 

Syrgas verkar sakna effekt vid hjärtinfarkt

2017-08-29 En svensk studie visar att behandling med syrgas vid hjärtinfarkt saknar effekt och inte ökar överlevnaden. Det gäller om syremättnaden i blodet är normal.
Robin Hofmann.jpg

Ny teknik ökade utsläppen av lustgas på förlossningen

2017-08-29 En ny destruktionsanläggning skulle minska utsläppen av lustgaser till utomhusluften. I stället ökade halterna av den giftiga gasen inne på förlossningsenheten. Nu tvingas mammorna hålla masken extra tätt mot munnen.
Lustgas (TT)

Fler får hjärtinfarkt när det är kallt ute

2017-08-29 Dagar då temperaturen kryper under nollan sker fyra fler hjärtinfarkter i Sverige än varmare dagar. Det visar en studie som kopplat samman antalet hjärtinfarkter med väderförhållanden.
snö, fryser

Hjärntumör bedömdes som migrän

2017-08-29 Patienten uppsökte sin vårdcentral flera gånger för huvudvärk och flera tilltagande symtom. Efter ett och ett halvt år opererades hon akut för en hjärntumör. Nu kritiseras en sjuksköterska och en läkare vid vårdcentralen.

Sjuksköterska misstänks för 84 mord

2017-08-28 Den tyska sjuksköterskan dömdes för att ha orsakat minst två patienters död för två och ett halvt år sen. I dag delgavs han misstanke om att ha bragt ytterligare 84 människor om livet.
Arkivbild: Colourbox

Lämnar fackliga strategier för att utveckla Norrbotten

2017-08-28 En tjänsteman med ett omfattande politiskt uppdrag slutar på Vårdförbundet. I oktober blir förbundets vårdstrategiska chef, Lisbeth Löpare Johansson, utvecklingsdirektör i Region Norrbotten.
Lisbeth Löpare Johansson
Tipsa oss!
Mest läst på webben
Bristen på sjuksköterskor bakom två dödsfall på Karolinska
Sjuksköterskornas arbetsmiljö avgörande för patientsäkerheten
Måns app hjälper unga med adhd att medicinera rätt
Allt fler får sömnhormonet melatonin
Deras verktyg ger astmatiker bättre koll
Annonsera i Vårdfokus  |  Prenumerera på tidningen  |  Kontakta oss  |  Avregistrera nyhetsbrev