Akut läge på Mälarsjukhuset snabbutreds

Läget på Mälarsjukhusets akutmottagning ska snabbutredas, lovar landstingspolitikerna i Sörmland efter ett extrainkallat krismöte. Men mer pengar för att kunna öka bemanningen finns inga löften om.

Både personal och fackliga företrädare från bland annat Vårdförbundet har de senaste dagarna gått ut offentligt och larmat om den pressade arbetssituationen på Mälarsjukhuset. Trycket är så hårt att patientsäkerheten inte längre kan garanteras.

– Hela tiden oroar man sig för att det ska hända något med patienterna som ligger överallt. Det tar hårt på personalen och är något som vi alla upplever, berättade sjuksköterskan Gerd Eriksson för Vårdfokus i går.

Extrainkallat krismöte

Nu skriver Eskilstuna Kuriren att situationen på Mälarsjukhusets akutmottagning ska snabbutredas. Löftet kommer från den politiska ledningen som träffade personal och fackliga företrädare på ett extrainkallat krismöte på onsdagen.

– Jag visste att det är hårt tryck på akuten, men jag hade inte klart för mig att det varit så tufft, säger landstingsstyrelsens ordförande Åsa Kullgren (S) till tidningen.

Det blir akutens chef och den ansvariga divisionschefen som ska stå för utredningen. Men vad ska utredningen kunna leda till? Några mer pengar till utökad bemanning utlovas inte i nuläget.

– Om utredningen kommer fram till att det behövs mer resurser får det bli en politisk fråga, säger Åsa Kullgren.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida