Chockad av kaoset

Sjuksköterskan Charlotte Isacsson släppte allt och åkte till Ungern för att hjälpa flyktingar.??

7 oktober 2015

Hela sommaren har hon känt oron växa över flyktingarnas umbäranden. Hon började söka efter hjälporganisationer för att snabbt kunna göra nytta och fann Help needed. ?

På Keletistationen i Budapest var hon på plats när flyktingar vällde in i tusental om nätterna. Många hade vandrat genom flera länder i veckor med trasiga skor och genomblöta strumpor. Fotdynorna hade sprickor, huden var uppluckrad och svampig. Alla hade skavsår.?

— Många kan bara ligga ner för att de har så ont, och vi har bara Alvedon att ge. De lider så och har varit med om så mycket förskräckligt. De har skadat sig på taggtråd vid gränser och flyktingläger. Det är hemskt att de inte kan bli bättre mottagna här i mitten av Europa, säger Charlotte Isacsson.??

Hon jobbade i en grupp med sju volontärer, varav en var läkare. De hade med sig förband, smärtlindrande och antibiotika, men inte tillgång till andra läkemedel. Någon annan sjukvårdspersonal såg Charlotte Isacsson inte till på den stora stationen.?

— En flicka fick ett epileptiskt anfall och vi hade inte någon Stesolid att ge. Det tog väldigt lång tid innan ambulansen kom och jag vet inte om hon överlevde. En man blev medvetslös i sockerkoma av brist på insulin.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida