Hittar närmaste toalett med mobilen

Hittar närmaste toalett med mobilen
Gissningsvis kommer programmet inte bara att laddas ner av mag- och tarmsjuka.

För den som lider av en mag- och tarmsjukdom och har en Iphone blir det i fortsättningen lättare att hitta till närmaste toalett. Från och med i dag går det nämligen att ladda ner Toahjälpen. Programmet utnyttjar telefonens inbyggda gps och guidar den nödige fram till första bästa offentliga klosett.

22 november 2010

Än så länge fungerar programmet endast i Stockholm, men fler geografiska områden kan komma att inkluderas efterhand, skriver RMT, Riksförbundet för mag- och tarmsjuka, som tillsammans med ett läkemedelsbolag och en tillverkare av toalettpapper har tagit fram programmet.

I en undersökning som genomfördes tidigare i år bland nära 1 000 medlemmar i RMT svarade många att de ofta besväras av magkramper, smärtor och ihållande och återkommande diarréer. Cirka hälften av dem som deltog i undersökningen svarade att det är mycket viktigt att snabbt kunna uppsöka en toalett.

– Toahjälpen är inte bara ett praktiskt verktyg för våra medlemmar. Vi ser den också som ett sätt att minska tabut kring magproblem, säger RMT:s ordförande Karin Jonsson.

Förutom att Toahjälpen visar vägen till närmaste toalett, informerar den också om öppettider, avgifter, handikappanpassning med mera. Så småningom ska programmet även förses med ett lexikon bestående av råd, tips och länkar till information om sjukdomarna.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida