Lönen till tidigare anställda i Sirius Ambulans i Skåne försenas

Lönen till tidigare anställda i Sirius Ambulans i Skåne försenas
Marslönen för tidigare Siriusanställda försenas. Konkursförvaltaren Leif Ljungholm hoppas dock att den ska kunna betalas ut nästa vecka. Foto: Anders Olsson

Utbetalningen av lönegarantin till tidigare anställda i konkursföretaget Sirius Humanum Ambulans i Skåne fördröjs minst en vecka. Anledningen är ett stort antal felaktiga lönebesked som måste göras om.

Den statliga lönegarantin för de tidigare anställda vid Sirius ersätter innestående lön vid konkursutbrottet och semesterersättning.

Konkursförvaltare Leif Ljungholms ambition var från början att lönen för mars månad skulle kunna betalas ut som vanligt. För att göra detta möjligt skulle semesterersättningen betalas ut senare, eftersom lönegarantin kräver exakta uppgifter vilka tar lång tid att reda ut.

– Men vid genomgången av de framtagna lönespecifikationerna upptäckte jag att Sirius lönekontor lagt ut semesterlön på ett stort antal av de anställda. Det innebär att dessa är felaktiga och måste göras om, säger Leif Ljungholm.

Utbetalningen till samtliga av de tidigare anställda vid Sirius kommer därmed att fördröjas, men Leif Ljungholm hoppas att utbetalningen kan ske redan under nästa vecka.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida