När ambulansen kom var patienten medvetslös

När ambulansen kom var patienten medvetslös
Är patienten ensam och inte svarar ska en ambulans omedelbart larmas ut. Arkivbild: Colourbox

SOS-operatörer som inte får kontakt med den som tidigare ringt och som inte har någon hos sig ska omgående skicka en ambulans. Den nya rutinen inför Kronoberg efter ett fall där den sjuka blev medvetslös efter sitt samtal med 112.

En sjuk person ringde 112 tidigt på natten och blev lovad ambulanstransport till sjukhuset.  SOS-operatören bedömde dock inte ärendet som akut och bad personen att ta kontakt igen vid försämring.

Många timmars väntan

Patienten ringde inte tillbaka, men eftersom ambulansen blivit försenad ringde SOS-operatören upp den sjuka klockan två på natten och berättade att ambulansen skulle dröja några timmar. Nästa gång operatören ringde var det ingen som svarade. Då var klockan halv fem på morgonen.

Operatören ringde sjukhuset för att höra efter om patienten hade tagit sig dit själv, vilket inte hade skett.  Första lediga ambulans skickades till patientens adress. När den anlände halv åtta på morgonen hittades patienten medvetslös på golvet. Då hade det gått tre timmar sedan SOS-operatören hade misslyckats med att nå patienten.

Den händelseanalys som vårdchefen på SOS Alarm har gjort visar at SOS-operatören utgick från att den sjuka hade någon hos sig under väntan på ambulans och var förvissad om att den personen skulle höra av sig om patienten blev sämre.

Nya tvingande rutiner

Numera ska SOS-operatörerna i Kronoberg alltid fråga hjälpbehövande som ringer om de är ensamma.  Är de det ska det dokumenteras på synlig plats. Om operatören inte får kontakt med en hjälpbehövande som är ensam ska en ambulans genast larmas ut.

 Patienten överlevde och händelsen har inte lex Maria-anmälts.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida