Ny nätbaserad magisterutbildning för vård i livets slutskede

Ny nätbaserad magisterutbildning för vård i livets slutskede
Mittuniversitetet startar en nätbaserad distansutbildning inom palliativ vård för sjuksköterskor nästa höst.Arkivbild: Colourbox

Mittuniversitetet startar, tillsammans med flera lärosäten i Norden, en utbildning för sjuksköterskor med inriktning mot palliativ vård.

– Det är en unik utbildning som möter de behov av stöd och kunskap som Socialstyrelsen efterfrågar, säger Titti Melin Johansson, lektor vid Mittuniversitetet.

Socialstyrelsen har nyligen gått ut med rekommendationer om att fortbildning inom palliativ vård ska prioriteras. Man anser att det finns ett stort behov av kompetenshöjning då vården i livets slutskede ställer stora krav på både teoretiska och erfarenhetsbaserade kunskaper.

Socialstyrelsen har tidigare konstaterat att det också finns regionala skillnader i tillgången på vård i livets slutskede.

Mittuniversitetet planerar, i samarbete med flera lärosäten i Norden, att starta en nätbaserad magisterutbildning med inriktning palliativ vård för legitimerade sjuksköterskor under hösten 2014.

Tidigare finns magister- och eller masterutbildningar i palliativ vård för sjuksköterskor bland annat vid Lunds universitet, Ersta/Sköndal högskola och Sophiahemmets högskola.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida