Polisens gripande hyllning av vårdpersonalen

Polisens gripande hyllning av vårdpersonalen

"Hon är en ängel i mina ögon. Hon, och alla hennes kolleger, ja alla människor som arbetar inom sjukvården." Så skriver en polis i ett uppmärksammat facebookinlägg efter en svår trafikolycka.

I inlägget berättar ”Tobbe” vid polisen i Lund om den hemska syn som möter honom vid olycksplatsen. Två fordon har frontalkrockat, på platsen finns döda och svårt skadade.

När polismannen håller på att ta ett vittnesmål upptäcker han en sjuksköterska från ambulansen som står helt stilla mitt i kaoset. Han uppfattar henne som nästintill apatisk och reagerar först när han lägger en hand på hennes axel.

”Jag ser nu att hon gråter. Jag har träffat henne förut och vet mycket väl hur skicklig och erfaren hon är men nu, nu blev det bara för mycket”.

De omfamnar varandra, står så tysta en stund och skiljs sedan åt för att fortsätta arbetet.

”Ni är fantastiska”

”Hon är en ängel i mina ögon. Hon, och alla hennes kollegor, ja alla människor som arbetar inom sjukvården. Jag beundrar er så. Ni är fantastiska. Varje gång ni går på ett arbetspass kommer ni hjälpa någon. (…) Och detta gör ni trots mycket stress, tuffa arbetsuppgifter och begränsade resurser. Trots alla hinder fortsätter ni alltjämt. Och jag vet ingenting som är mer beundransvärt”, skriver Tobbe.

Hans inlägg på polisens facebooksida har nu gillats av över 26 000 personer och delats över 4 500 gånger.

– Det är fantastiskt och jag hoppas verkligen att det sprider sig så att all vårdpersonal i landet kan ta åt sig av det här, säger Tobbe till Metro.

Läs hela inlägget här.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida