Prisas för bra bemötande

Prisas för bra bemötande
Lisbeth Sergerros och Solbritt Carlsson från Diabetescentrum med prispokalen. Foto: SLL

På diabetescentrum på Södersjukhuset har personalen gjort verklighet av fina ord om patienters delaktighet i vården. Nu belönas gruppen med Stockholms läns landstings årliga bemötandepris.

19 januari 2011

Juryn valde i år att ge Bemötandepriset till en mottagning som arbetat länge med att utveckla vården för diabetessjuka. Men bara för att Diabetescentrum fått en fin utmärkelse tänker inte personalen slå sig till ro, berättar diabetessjuksköterskan Ingela Jacobsson när hon intervjuas av SLL efter prisutdelningen på tisdagskvällen.

 

– Vi är både hedrade och stolta och väldigt glada att man uppmärksammar det vi gör. Vi känner oss sporrade. Vi har arbetat så länge med det här och har ett bra arbetssätt, men vi slår oss inte till ro med det utan utvecklar hela tiden vår verksamhet. 

Hantera diabetes i vardagen

Diabetescentrum på Södersjukhuset tar emot ungefär 2000 patienter per år som får delta i ett fyra dagar långt utbildningsprogram. Syftet är att se över patienternas behandling. Men framför allt får patienterna redskap i form av kunskap för att de själva ska kunna hantera sin diabetes i vardagen, så att den inte tar överhanden.

Förutom blommar, äran, ett diplom och en statyett får Diabetescentrum 100000 kronor i prispengar.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida