Sabotagen på Danderyds sjukhus har upphört

Sabotagen på Danderyds sjukhus har upphört
Sabotagen på Danderyds sjukhus har upphört. Men gärningsmannen går fri.

Sabotagen mot sterilförpackningar på Danderyds sjukhus i Stockholm har nu upphört helt. Men gärningsmannen är fortfarande okänd.

24 augusti 2011

Fyra månader efter att Danderyds sjukhus utökade kameraövervakningen på sjukhuset kan det konstateras att sabotagen mot sterilförpackningar upphört helt.

– Efter att vi täckt in de sista vinklarna i kedjan mellan sterilcentral till operationsrum har sabotagen upphört helt och hållet, säger Torbjörn Wirf, chef för den sjukhusgemensamma servicen och den som ytterst ansvarar för säkerheten på sjukhuset.

Det var förra sommaren som man upptäckte att någon hade saboterat sterilförpackningar för sterilinstrument på sjukhuset. Kameror sattes då upp och sabotagen blev färre. Efter nyår blev sabotören stursk igen och slog till sex gånger på två månader. Men nu verkar han eller hon ha skrämts bort för gott.

– Sedan maj har vi inte haft en enda incident. Vi hittar fortfarande emballage som är trasiga eller har fabrikationsfel, men inga som manipulerats, säger Torbjörn Wirf.

Sabotören då, vad vet ni om honom eller henne?

– Inget. Det vi vet, och som polisen håller med om, är att det handlar om avsiktliga sabotage, men vem som gjort det är okänt, säger Torbjörn Wirf.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida