Tolvårige Robin vädjar till statsministern för sin sjuka lillasyster

Mediernas rapportering om att det kan bli svårare att få insulinpump har skapat stor oro bland de diabetessjuka. Robin, tolv år, skriver till statsminister Reinfeldt och vädjar för sin lillasyster. ”Jag tror att ni låter oss fatiga dö ut medans dom rika tar makten”

 Så här skriver Robin till statsministern;

Jag heter Robin och har diabetes, min lillasyrra har också diabetes. Nu ska jag förklara för dig hur det är för min familj. När min syrra hade sprutor låg hennes värden inte bra! Men hon har pump och du tänker kanske Ja Robin varför köper ni inte en ny pump när hon blir äldre.

Jo, för min familj har inte råd! Är vi mindre värda för det? Tänk på dom cancersjuka och diapetikerna! Tänk om du hade cancer och hotades av döden och måste sticka dig med sprutor för att din familj inte har råd med pump!

Jag tror att ni låter oss fatiga dö ut medan de rika tar makten…vill du att barn, ungdomar, gamla och sjuka ska dö?

Min lillasyrra heter Tilde och är sju år nu, hon föddes med sjukdomen diabetes. Nej, hon kan inte sköta sjukdomen själv.

Jag vill att du svarar på mina frågor!

Själv är jag tolv år och haft sjukdomen snart tre år, ingen förstår hur Tilde och jag lider!

Om ni är en regering som tänker på barn och fatiga så måste ni göra nåt åt deta.

Robin

Robin får i svaret från statsrådsberedningen försäkringar om att ingen heller i fortsättningen ska behöva betala för sina insulinpumpar. Staten eller landstingen kommer att stå för kostnaden.

”Att andra uppgifter har cirkulerat, bland annat i media, är djupt beklagligt och jag förstår att det väcker onödig oro”, lyder svaret från statsrådsberedningen. 

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida