Våga leva dina drömmar!

Den sista föreläsningen?Randy Pausch och Jeffrey Zaslow?Forum 2008 www.forum.se   ?isbn 978-91-37-13382-9?

28 maj 2009

»Tid är allt du har. Och en dag kanske du upptäcker att du har mindre tid än du tror.« ?

Med tio cancertumörer i levern och mindre än ett år kvar att leva håller Randy Pausch sin sista föreläsning inför en fullsatt sal på Carnegie Mellon University där han är professor i datavetenskap. Randy visste att alla föreläsningar spelades in och han räknade med att hans barn skulle kunna se denna hans sista när han inte längre fanns kvar. Därför låter han föreläsningen handla om hans eget liv och om vikten av att leva sina drömmar. Han berättar om sig själv, sin familj och sitt livsverk Alice – en virtuell programmerarskola för barn.

Randy Pausch ansåg att motgång är ett bra instrument för att mäta hur mycket du vill förverkliga din dröm. Man måste våga ta emot kritik; så länge du får kritik – även negativ sådan – betyder det att någon bryr sig. När ingen längre bryr sig om vad du gör är du illa ute.?

Boken är ett komplement till Randys sista föreläsning och full av både djupt allvar och underbar humor. Som när han berättar att han faktiskt konverterat från pc till Mac-dator på sin dödsbädd – »jag har just köpt en Macintosh«. ?

Randy Pausch dog den 25 juli 2008. Han blev 47 år. Den som vill kan lyssna till hans sista föreläsning på webben:
www.youtube.com/watch?v=ji5_MqicxSo  p s-k??

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida