Sexåring klämdes ihjäl på vårdcentral

En sexårig flicka klämdes ihjäl i samband med att hon lekte i en hydrauliskt driven sjukhussäng på Sälens vårdcentral på måndagseftermiddagen.(UPPDATERAD 10:46);

– Allt vi vet är att hon hittades fastklämd vid sängen, en sådan som regleras på elektrisk väg. Hon levde då och fördes till Mora lasarett men där konstaterade man att hon avlidit, säger Sven-Åke Petters, presstalesman vid polisen i Dalarna.

Klockan var strax efter 17 på måndagseftermiddagen när flickan hittades.

Exakt hur olyckan gick till kan inte polisen uttala sig om nu, men en förundersökning har inletts för att utreda om någon gjort sig skyldig till vållande till annans död.

Förundersökning rutin

– Det är inte så att vi har en direkt misstanke om det i nuläget men vi måste utreda och så får vi se under resans gång vad det leder till, säger Sven-Åke Petters.

En teknisk undersökning av sjukhussängens mekanism kommer också att göras.

Enligt polisen hade flickan och en äldre syster kommit till vårdcentralen för att möta en äldre anhörig.

Landstinget utreder

Landstinget bekräftar i ett pressmeddelande att ett barn klämts fast vid lek med en hydraulisk behandlingsbrits och att barnets liv inte gick att rädda.

– Vi kommer att göra en internutredning om händelsen, men av hänsyn till offrets anhöriga kan vi inte lämna några fler upplysningar nu, säger Lena Sterner, informationschef vid Landstinget Dalarna.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida