Värmeslag på röntgen?

Både personal och utrustning drabbades av den varma sommaren. I ett fall helt i onödan.??

Extremvärmen blev djungel­värmen som blev tropikvärmen. Årets sommar var så varm att kvällstidningarnas löpsedlar hela tiden skruvades upp i takt med temperaturen. Även på röntgenavdelningar runt om i landet gick det hett till.

??På sjukhuset i Västerås slogs den ena av två magnetkameror ut av den kraftiga röken från skogsbranden som härjade i Västmanland i början av augusti. Sjukhuset ligger fyra mil söder om det eldhärjade området och kameran registrerade röken som om det brann på sjukhuset. Efter att tillverkaren i Tyskland hade kontaktats började kameran fungera igen efter cirka ett dygn.??

Sista veckan i juli var det extremvarmt på röntgen­avdelningen vid Skellefteå lasarett, uppemot 32 grader. Inte så konstigt med tanke på att elementen pumpade ut värme hela veckan. Både personal och patienter fick duscha flera gånger om dagen tills en kollega kom tillbaka från semestern och gjorde den häpnadsväckande upptäckten: alla element stod på för fullt. Det visade sig vara ett systemfel som gjorde att värmen strömmade ut. Så fort man blev klar över detta ströps värmen. ?

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida