Arvidsjaur. Personalen mår dåligt av anklagelserna om en svart kassa

Arvidsjaur. Personalen mår dåligt av anklagelserna om en svart kassa
Vårdförbundet har mött medlemmarna på vårdcentralen i Arvidsjaur och många mår dåligt av situationen, berättar Katarina Johansson. Foto: Ulf Huett.

Det är bra att polisen nu utreder och klarlägger vad som egentligen har hänt. Många av de anställda mår dåligt och känner sig utpekade. Det säger Katarina Johansson, ordförande för Vårdförbundet i Norrbotten om de misstänkta bedrägerierna vid vårdcentralen i Arvidsjaur.

Som Vårdfokus tidigare berättat har landstinget i Norrbotten gjort en polisanmälan om att patientavgifter vid vårdcentralen i Arvidsjaur inte bokförts utan lagts direkt i en speciell kassa för personalens fester och fika.

– Vi blev informerade för några veckor sedan och ville redan då att landstinget skulle göra en polisanmälan direkt. Det är inte bra att spekulationer och rykten drar i gång, säger Katarina Johansson, ordförande för Vårdförbundet Norrbotten.

Hon säger att det självklart är en tung situation för personalen på vårdcentralen och berättar att de anställda känner sig pressade och uthängda. Katarina Johansson tycker också att personalchefen varit lite yvig i sina kommentarer om hur många av de anställda som känt till eller deltagit i förfarandet.

– Det måste klarläggas vem eller vilka det handlar om, för just nu mår alla dåligt. Det är också viktigt att få klarhet i om vårdcentralens ledning känt till vad som försiggått, säger hon.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida